Az Uram, nem látta Magyarországot? című előadásban a művésznő megrendítő erővel beszélt a hazáról, hitről, szeretetről, Reményik, József Attila, Karinthy, Ady Endre, Ancsel Éva és más költők, írók műveinek segítségével.
2022-05-14 |
Miskolcról is várják a nevezőket a Nemzeti VERSenyre. A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete immár hetedik alkalommal hirdette meg határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, amely minden évben előtérbe helyezi az évfordulós költők életművét, valamint jelentős, meghatározó történelmi és irodalomtörténeti eseményekre is reflektál.
0:00
0:00
2022-03-08 |
A sárospataki Rákóczi-várban megtartott megnyitóval kezdetét vette az első alkalommal, de a szervezők szándéka szerint hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál. A konferenciákat, verses-zenés előadásokat tartalmazó programsorozat szombatig tart, addig a résztvevők Északkelet-Magyarország több városában is megfordulnak, még külhoni magyar területekre is ellátogatnak.
2021-06-12 |
A világ minden részéről érkeznek a kortárs világirodalom jeles művészei júniusban régiónkba. A nemzetközi nagyok mellett természetesen a magyar költészet kiválóságai is bemutatkoznak. Az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál június 9-én kezdődik, melynek helyszínei Miskolc mellett, Sárospatak, Szerencs, Tokaj, Sátoraljaújhely, Királyhelmec (Szlovákia), Kisvárda, Szatmárnémeti és Beregszász.
2021-05-25 |
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár munkatársai idén a Csokonai Színház művészeinek közreműködésével szervezik meg a Debreceni Költészeti Fesztivált, amely immár 18. alkalommal köszönti versekkel a magyar lírát. Sajnálatos módon már másodjára kényszerül az online térbe a rendezvény a járványhelyzet miatt. Pogrányi Péter, kulturális szervezőt kérdeztük.
2021-04-11 |
Ám az ünnep eredete korábbra nyúlik, hiszen már 1956 júniusában is megtartották, a nyári ünnepi könyvhéten, és csak 1964-ben kapcsolták József Attila születésnapjához. Mintául a Szovjetunió szolgált, ahol 1955-től kezdve ünnepelték a lírát.
2021-04-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt