Kokas Bálintnak a napokban jelent meg a „Hold Túloldalán, végső akarat” címmel az első verses kötete, amellyel egy régóta dédelgetett álma vált valóra. A tehetséges nyíregyházi fiatal költő az interjúban elárulta azt is, hogy nagyon nagy boldogsággal tölti el akkor, amikor azt tapasztalja, hogy egyre több fiatal kezd versírásba.
2021-05-26 |
A világ minden részéről érkeznek a kortárs világirodalom jeles művészei júniusban régiónkba. A nemzetközi nagyok mellett természetesen a magyar költészet kiválóságai is bemutatkoznak. Az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál június 9-én kezdődik, melynek helyszínei Miskolc mellett, Sárospatak, Szerencs, Tokaj, Sátoraljaújhely, Királyhelmec (Szlovákia), Kisvárda, Szatmárnémeti és Beregszász.
2021-05-25 |
A verseny online formában zajlott idén is, akárcsak tavaly. Közel 50 pályázó küldte el szavalatát a Kárpát-medencéből. Idén az általános iskolások Zelk Zoltán, a középiskolások Pilinszky János verseiből választhattak. A zsűri tagjai szerint komoly, színészi teljesítményt nyújtó versenyzők is voltak a mezőnyben. A megmérettetésről, valamint a múzeum hamarosan induló programjairól Hornyákné Tóth Renáta múzeumpedagógust hallják
2021-05-09 |
Internetes online versmondó versenyt indított a költészet napján két nyíregyházi pedagógus. Ráczné Balla Edit és Gelsi Virág a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének a tanárai rádiónknak elmondták, hogy a május 3-áig tartó versenyük nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen már a tengerentúlról is neveztek.
0:00
0:00
2021-04-23 |
De ennek most vége, indul a nagy versverseny! – ezzel a mottóval hirdetett gyerekeknek versíró pályázatot a Kultúrpart, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal és a Magyar Versmondók Egyesületével közösen.
2021-04-21 |
A Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház idén ötödik alkalommal hirdette meg a Nemzeti VERSenyt, rekordszámú nevezés mellett. A tavaszi elődöntőn a 260 versenyző közül, akik az internetre töltötték fel a versmondásukat, 138 versmondót juttatott tovább a zsűri és a közönség a középdöntőbe, ahol versklipet készíthetett a világ magyarsága.
0:00
0:00
2020-11-29 |
Öt éve jelent meg a sárospataki szerző, Hajdu Imre 100 éves történetek című könyve. Most a folytatást ajánlották a helybeliek, valamint az olvasóközönség figyelmébe a Rákóczi vár kávézójában megtartott bemutatón.
2020-02-12 |
Az elismerést Csorba Piroska költő „Miskóc” című versét feldolgozó videójáért kapta.
2019-11-28 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt