Verseiben őszintén vall hitről, szeretetről, szerelemről, magányról, gondokról és fájdalomról. Érzékenyen, tiszta hangon, szép magyarsággal szól az olvasóhoz, költeményeit olvasva megismerhetjük legbensőbb gondolatait, érzéseit. Legújabb kötete is kiadás előtt áll.
2022-05-12 |
Az eseményt a Sárospataki Református Kollégium Imatermében bonyolították le a gimnázium pedagógusainak szervezésében.
2022-04-07 |
Miskolcról is várják a nevezőket a Nemzeti VERSenyre. A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete immár hetedik alkalommal hirdette meg határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, amely minden évben előtérbe helyezi az évfordulós költők életművét, valamint jelentős, meghatározó történelmi és irodalomtörténeti eseményekre is reflektál.
0:00
0:00
2022-03-08 |
A tárlaton Trencsényi László a Pestújhely-Újpalotai református egyházközség lelkipásztorának akvarelljei láthatóak Kovács katáng Ferenc költő rövid verseivel.
2021-11-19 |
„Ezt vedd fel” címmel készítette el legújabb projektjét a Nyírség Könyvtár Alapítvány, akik Kokas Bálintot kérték fel arra, hogy megtalálja a leghitelesebb versírókat. A pályázat lehetőséget adott arra, hogy 12 videoklippet leforgathassanak a versek népszerűsítése kapcsán. A verses videóklip bemutatója október 14-én lesz a Krúdy Art moziban- árulta el Ondero Szilárd az alapítvány vezetője.
0:00
0:00
2021-09-28 |
A nyíregyházi Szakos Andrea énekesnő is fellép a Zsindelyes Összművészeti Fesztiválon, amelyen Cserháti Zsuzsa, Kovács Kati, örökzöld slágerei is felcsendülnek majd. A fellépések mellett egyre több időt tölt az írással is az energikus énekesnő, aki nemcsak saját számokat ír, hanem verseket, és regényeket is.
2021-08-18 |
Kokas Bálintnak a napokban jelent meg a „Hold Túloldalán, végső akarat” címmel az első verses kötete, amellyel egy régóta dédelgetett álma vált valóra. A tehetséges nyíregyházi fiatal költő az interjúban elárulta azt is, hogy nagyon nagy boldogsággal tölti el akkor, amikor azt tapasztalja, hogy egyre több fiatal kezd versírásba.
2021-05-26 |
A világ minden részéről érkeznek a kortárs világirodalom jeles művészei júniusban régiónkba. A nemzetközi nagyok mellett természetesen a magyar költészet kiválóságai is bemutatkoznak. Az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál június 9-én kezdődik, melynek helyszínei Miskolc mellett, Sárospatak, Szerencs, Tokaj, Sátoraljaújhely, Királyhelmec (Szlovákia), Kisvárda, Szatmárnémeti és Beregszász.
2021-05-25 |
A verseny online formában zajlott idén is, akárcsak tavaly. Közel 50 pályázó küldte el szavalatát a Kárpát-medencéből. Idén az általános iskolások Zelk Zoltán, a középiskolások Pilinszky János verseiből választhattak. A zsűri tagjai szerint komoly, színészi teljesítményt nyújtó versenyzők is voltak a mezőnyben. A megmérettetésről, valamint a múzeum hamarosan induló programjairól Hornyákné Tóth Renáta múzeumpedagógust hallják
2021-05-09 |
Internetes online versmondó versenyt indított a költészet napján két nyíregyházi pedagógus. Ráczné Balla Edit és Gelsi Virág a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének a tanárai rádiónknak elmondták, hogy a május 3-áig tartó versenyük nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen már a tengerentúlról is neveztek.
0:00
0:00
2021-04-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt