Az Öreg hárs éjszakája elnevezésű gasztro- kulturális eseményen hagyományos tállyai ízeket, a környék legjobb borait és pálinkáit kóstolhatják az érdeklődők, s lesz jazzkoncert is. A részletekről és a Lindengarten porta történetéről a Kincses Hegyalja Alapítvány tagja, Badics Kata nyilatkozott rádiónknak.
2022-06-17 |
Krivács András eredetileg erdésznek készült, bár gyerekkora nyarait főszakácsként dolgozó nagymamája mellett töltötte. Végül gépészeti szakközépiskolát végzett, majd a családi cég Fenyves Csárdájában kezdett el dolgozni Baktalórántházán. Később közgazdász végzettséget szerzett, s az időközben négycsillagos szállodává bővült vállalkozásban ő az innovációért felel. 2016 óta a Dégenfeld Kastélymúzeum marketingigazgatója is.
2022-03-15 |
Különleges kötettel gyarapodott a magyar gasztronómiai irodalom. „Az erdő finom” címmel megjelent könyv szerzője Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályának vezetője.
2021-11-06 |
Elegáns éttermek, nagyobb pincészetek elengedhetetlen segítője, munkatársa. Manapság, amikor talán nem túlzás azt állítani, hogy egyfajta divat a konyhaművészet, borestekre, jó éttermekbe járni, egyre többen választanak ide kötődő szakmát. A somelier is egyre népszerűbb, ám mielőtt bárki ilyesmire adná a fejét, nem árt tisztázni mit is kell tudnia.
2021-10-24 |
Több mint 200! címmel kulturális és gasztronómiai programokkal hívja fel a figyelmet Debrecen és a Nagytemplom nagy múltú kapcsolatára a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. Szeptember elejétől február végéig több mint 200 programmal várják az érdeklődőket. A cél, hogy felhívják a figyelmet a gyülekezeti életre, programjaikra. A Debreceni Református Nagytemplom ugyanis nemcsak műemlék, hanem fontos közösségi élet helyszíne is. A programokról a Nagytemplom honlapján és facebook oldalán rendszeresen beszámolnak majd.
0:00
0:00
2021-08-11 |
A Stílusos Vidéki Éttermiség egy olyan különleges gasztronómiai szervezet, amely az ételek magas minősége melletti elkötelezettségen túl a hazai alapanyagokra támaszkodva működő vidéki éttermeket tömöríti. Olyan ismert és neves éttermek tartoznak a jelenlegi 16 tag közé, mint például az abaúji-zempléni térségben az Anyukám Mondta, az Első Mádi Borház, vagy szintén Mádról a Gusteau Kulináris Élményműhely, de a körükbe tartozik például a Balaton egyik legismertebb étterme, a Kistücsök is. Elnökük, Ruprecht László a közelmúltban Hercegkúton vendégeskedett, itt beszélgettünk vele céljaikról, megalakulásuk okairól.
2021-06-10 |
A következő 2 évben teljesen más logikával kell újraépíteni a szakmát a vírus miatt – ezt nevezte a legfőbb feladatának rádiónknak adott interjújában Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség újraválasztott elnöke. A Szabolcs megyei kötődésű szakember 8 éve áll a szövetség élén és most ismét bizalmat szavaztak neki.
2020-08-01 |
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
2020-07-19 |
A virágok konyhai felhasználásának évezredes múltja van, hiszen a kínaiak, a görögök és a rómaiak is színesítették ilyen módon étkezésüket. A virágok hozzáadásával nem csak esztétikusabbá tehetjük ételeinket, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk. Az ehető virágok reneszánszukat élik és egyre több hazai étterem alkalmazza. Ezek a növények azonban nagyon gondos termesztést, odafigyelést igényelnek, hogy mire a vendég tányérjára kerülnek, ne csak szépek, hanem valóban biztonsággal fogyaszthatók és élvezetes ízűek legyenek. Egy olyan debreceni hölggyel beszélgettünk, aki évek óta foglalkozik zöldfűszerek és ehető virágok termesztésével.
0:00
0:00
2020-06-25 |
Nehéz sorsú fiatalok traumáinak feldolgozásában igyekszik segíteni az az országos program, amelyet #mosolytfakaszt néven indítottak útjára. A Zip’s Brewhouse még nyár közepén indította a kezdeményezést.
0:00
0:00
2020-02-04 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt