A következő 2 évben teljesen más logikával kell újraépíteni a szakmát a vírus miatt – ezt nevezte a legfőbb feladatának rádiónknak adott interjújában Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség újraválasztott elnöke. A Szabolcs megyei kötődésű szakember 8 éve áll a szövetség élén és most ismét bizalmat szavaztak neki.
2020-08-01 |
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
2020-07-19 |
A virágok konyhai felhasználásának évezredes múltja van, hiszen a kínaiak, a görögök és a rómaiak is színesítették ilyen módon étkezésüket. A virágok hozzáadásával nem csak esztétikusabbá tehetjük ételeinket, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk. Az ehető virágok reneszánszukat élik és egyre több hazai étterem alkalmazza. Ezek a növények azonban nagyon gondos termesztést, odafigyelést igényelnek, hogy mire a vendég tányérjára kerülnek, ne csak szépek, hanem valóban biztonsággal fogyaszthatók és élvezetes ízűek legyenek. Egy olyan debreceni hölggyel beszélgettünk, aki évek óta foglalkozik zöldfűszerek és ehető virágok termesztésével.
0:00
0:00
2020-06-25 |
Nehéz sorsú fiatalok traumáinak feldolgozásában igyekszik segíteni az az országos program, amelyet #mosolytfakaszt néven indítottak útjára. A Zip’s Brewhouse még nyár közepén indította a kezdeményezést.
0:00
0:00
2020-02-04 |
A bio-élelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás volt a második Református Ízek Találkozójának témája. Október 4. és 6. között Hajdúnánás adott otthont a református egyház gasztrokulturális eseményének. Hajdúnánás az ősidők óta lakott település az Alföld keleti részén, Debrecen és Nyíregyháza között. Nevének előtagját Bocskai István református hajdúiról kapta, akik 400 évvel ezelőtt telepedtek meg a környéken. Mára a város szalmafonásáról és kiváló minőségű élelmiszereiről ismert. Sörvacsorával, éjszakai fürdőzéssel, szakmai előadásokkal, termelői piaccal, közös főzéssel és lelki programokkal várták ide az érdeklődőket az elmúlt hétvégén.
2019-10-08 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt