2022. március 14-én volt nyolc éve, hogy Magyarország kormánya aláírta az Európa Tanács áldozatvédő dokumentumát, az Isztambuli Egyezményt. A Nőkért Egyesület az évforduló kapcsán akkor, egy videót osztott meg közösségi oldalán, melyben többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az aláírást követően a kormány nemhogy nem illesztette be a magyar jogrendbe a dokumentumban foglaltakat, de 2020-ban el is utasította azt.
2023-01-25 |
Az intézmény részeként működő Újszászy Kálmán Református Örökség Kutatóintézet szervezésében megvalósult esemény keretében olyan előadókat próbáltak felkérni, akik a lehetőségekhez mérten a legteljesebb képet tudják adni erről a különleges témakörről.
0:00
0:00
2022-10-06 |
A szegedi Somogyi-könyvtár kamaratárlat keretében foglalkozik a nők tudománytörténetben betöltött szerepével. A nők helyzete a tudománytörténetben sosem volt egyszerű: hosszú ideig a képzésük szükségességét kérdőjelezték meg főként az adott kor előítéletének köszönhetően.
0:00
0:00
2021-11-14 |
Mindennapjainkban több szerepkörben is igyekszünk helytállni. Otthoni, munkahelyi környezetben más-más kihívásokkal szembesülünk, nap mint nap. De hogy mindezekben hogy találhatjuk meg az egyensúlyt, erről is kérdeztük Kishonthy- Kardos Rita coach-ot, a miskolci Női Erőforrás Család és KarrierPONT munkatársát.
2021-01-15 |
Október 2-án volt az erőszakmentesség világnapja. Ehhez kapcsolódva nagyon sok újságcikk, megmozdulás született, ami arra irányította rá a figyelmet, hogy az erőszak sosem indokolható, és hogy el kell utasítanunk a fizikai és lelki bántalmazás minden formáját. A családon belüli erőszakról például a köztudatban nagyon sok tévhit él. Ezek a tévhitek sokszor megbénítják mind az áldozatok segítségkérését, mind az ismerősök és az intézmények beavatkozását.
2019-10-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt