Idén is anyagi támogatásban részesülnek a 60 év feletti nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülő miskolciak. A Salkaházi Sára Miskolc Programban a megemelt 12.000 forintos összeget külön kérelem nélkül postai úton juttatják el a jogosultak számára november elsejétől. Folytatódik a Salkaházi plusz program is. A Miskolci Kultúrális központ által összeállított kulturális rendezvényeken minden 60 év feletti miskolci lakos díjmentesen vehet részt.
2021-10-29 |
Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke a hatályos jogszabályok szerint október 13-án befejezi bírói és elnöki tevékenységét, ugyanis elérte azt az életkort, amely a folytatást nem teszi lehetővé.
2021-10-09 |
Negyvenegy évnyi lelkészi szolgálat után távozik a makkoshotykai református gyülekezet lelkipásztori tisztségéből Pocsai Ferenc, ám feleségével együtt az egyházközség tagjai maradnak. A helyi gyülekezet lelki vezetőjét megromlott egészségi állapota kényszerítette arra, hogy egy évvel korábban vonuljon nyugállományba, mint ahogyan elérné a nyugdíjas korhatárt.
2021-09-17 |
Győri József 41 év tanári, 10 év internátusvezetői és 24 év igazgatói szolgálat után vonult nyugdíjba 2020. július 31-én. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának igazgatója először nem remélte, hogy tanári pályára léphet. Munkásságában az intézmény szellemiségének, értékeinek megőrzését tartja a legfontosabbnak.
2021-01-07 |
Több mint 40 év lelkipásztori és 8 év esperesi szolgálat után vonul nyugdíjba Katona Gyula, a Békési Református Egyházmegye esperese, aki lelkész családban nevelkedett. Esperesi évei alatt nem csak a jelenlegi egyházmegyét, hanem a történelmi egyházmegyét is igyekezett összefogni.
2020-12-25 |
Vad Zsigmond esperes, a nagytemplomi egyházközség vezető lelkipásztora 30 évi szolgálat után nyugdíjba vonul. Búcsúztatója advent harmadik vasárnapján volt az újranyílt debreceni Református Nagytemplomban. Az ünnepi alkalomról készült összeállításunk.
2020-12-16 |
Vad Zsigmond nem lelkészi pályára készült, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. Lelkipásztori munkáját a folyamatos építés jellemezte mind lelki, mind fizikai értelemben. A nagytemplomi gyülekezet nyugdíjba vonuló vezető lelkipásztorát vasárnap búcsúztatják a Nagytemplomban. A debreceni egyházmegye leköszönő esperesével beszélgettünk.
2020-12-12 |
A meglévő tapasztalatuk és tudásuk mellett nagy elköteleződés és motiváció jellemzi a szépkorúakat és mindig lehet rájuk számítani. Ezért megkerülhetetlen szerepvállalásuk és nagyon sok önkéntes munkában vállalnak szerepet. A munkáltatók rövidebb, és rugalmasabb munkaidővel próbálják ezen generáció munkavállalását segíteni. A szépkorúak munkavállalásáról Lórántné Orosz Edit A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt rádiónknak.
2020-01-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt