A Nádudvari Szociális Szolgáltató Központban működő Idősek Klubjában élénk kulturális élet zajlik, az ide járó örökifjú nyugdíjasok rendszeresen táncolnak, énekelnek, kézimunkáznak, kirándulnak. Elmondásuk szerint a társaság olyan mint az orvosság, ha egymás között lehetnek elfelejtik minden bújukat, bajukat, legyen az fizikai vagy lelki.
0:00
0:00
2022-10-12 |
A Máltai Szeretetszolgálat ápolási otthona krónikus fekvőbetegellátó egészségügyi intézmény. Az építéshez a telket a polgármesteri hivataltól kapta a Máltai Szeretetszolgálat.
2021-08-26 |
Egy órán belül elfogták a rendőrök az unokázós bűnbandát, amelynek tagjai nemrég 1,3 millió forintot csaltak ki egy idős mohácsi áldozattól – írta a police.hu. Az idősek biztonsága mindannyiunk felelőssége. A csalók trükkjeinek száma pedig szinte végtelen. Hogy hogyan lehet segíteni az időseknek, hogy ne váljanak az unukázós csalók áldozataivá, erről és a központ munkájáról kérdeztük Doszpoly Orsolyát, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetőjét.
2020-08-07 |
A jelen járványügyi helyzetben többször elhangzott már, hogy az idősebbek az akkut betegségben szenvedők, az immunhiányos, daganatos betegek fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért számukra sokszorosan érvényesek a javasolt óvintézkezdések.
2020-03-27 |
Elkezdődött a második félév a Szépkorúak Akadémiáján. A résztvevők többek között az univerzumról, a népbetegségekről, gyógynövényekről, a Bükk hegység földtanáról, a műanyagokról valamint az Európai Unióról is hallhatnak előadásokat. A tavaly ősszel kezdődött tanévben Miskolc mellett nagyon sokan érkeztek Mezőkövesd, Mezőkeresztes környékéről is. Az időseknek meghirdetett szabadegyetemet a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány indította el 2009-ben azzal a céllal, hogy megismertesse a Miskolci Egyetemet a szépkorúakkal.
2020-03-10 |
A Kálvineum Idősek Otthona 2005 januárjában nyitotta meg kapuit Nyíregyháza-Sóstófürdőn azon idős emberek előtt, akik életük alkonyát kortársaikkal családias, szép környezetben, szeretetteljes közegben szeretnék megélni. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség fenntartásában működő intézmény ezekben a napokban ünnepli működésének 15 éves évfordulóját. Lakóik és munkatársaik formálódó keresztény gyülekezetként élik mindennapjaikat, melynek részét képezik nem csak a reggeli áhítatok, az intézményi lelkésszel folytatott beszélgetések, hanem a közös foglalkozások, programok, kirándulások is.
2020-02-17 |
A meglévő tapasztalatuk és tudásuk mellett nagy elköteleződés és motiváció jellemzi a szépkorúakat és mindig lehet rájuk számítani. Ezért megkerülhetetlen szerepvállalásuk és nagyon sok önkéntes munkában vállalnak szerepet. A munkáltatók rövidebb, és rugalmasabb munkaidővel próbálják ezen generáció munkavállalását segíteni. A szépkorúak munkavállalásáról Lórántné Orosz Edit A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt rádiónknak.
2020-01-08 |
Bővíteni szeretnék Szamossályiban a demens betegeket is ellátó idősek otthonát, 400 millió forintra lenne szüksége az önkormányzatnak. A 39 férőhelyes intézményt további 50 fő befogadására alkalmas épületszárnnyal szeretnék megtoldani.
2019-12-24 |
Tizenöt éve szolgálja lakóit és gondozottjait a Gondviselés Háza Református Idősek Otthona Biharkeresztesen. A másfél évtized alatt sokat fejlődött az egyházi intézmény, ma már 3 épületben összesen 84 férőhelyen biztosít bentlakásos és nappali ellátást, valamint étkeztetést, és nem csak a biharkeresztesi szépkorúaknak. Az otthonban jelenleg is telt ház van.
2019-12-17 |
Európai Munkáltatói Napok keretében szakmai napot rendeztek az 50 év felettiek foglalkoztatásáról. A fórumon több mint 10 nagy munkáltató vett részt. A szakemberek szerint a munkaerő piacon jelentkező munkaerő hiányt lehetne enyhíteni az idősödő korosztály alkalmazásával.
2019-10-31 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt