A Szólj be a papnak! rendezvénysorozat egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A szervezők idén 24 alkalmat tartottak Debrecenben, Budapesten, más városokban, illetve fesztiválokon. Ez azt jelenti, hogy havonta 2 alkalommal jelentek meg az ország különböző pontjain. A 6 évvel ezelőtt elindított programsorozat mára több településen, sőt a határon túl is jelen van. Papp Beatrix kolléganőnk egyfajta évértékelő beszélgetést készített.
2023-12-28 |
Rétközi Disznótoros és Hájas Sütemények Fesztiváljára várják az érdeklődőket ezen a hétvégén Papon. Turóczi Zsolt, a rendezvényt szervező, Táncolj és Mulass Velünk Közhasznú Egyesület elnöke rádiónknak elmondta: a civil szervezet helyi termékeket bemutató rendezvényén szeretné megismertetni a fesztiválra látogatókkal a hagyományos rétközi falusi disznóvágást és a böllérkedést. Tíz főzőcsapatot és közel kétezer látogatót várnak a kétnapos eseményre.
2022-02-18 |
Az esemény ezúttal online zajlik és szorosan kapcsolódik az ökumenikus imahéthez, a válaszolók pedig a nagy egyházak vezetői, képviselői, többek között egy szerzetes nővér is. A részletekről Berecz Pétert kérdeztük.
2021-01-21 |
Online formában zajlanak a Szólj be a papnak! programsorozat eseményei, hiszen a szervezők szerint a lelki táplálékra továbbra is szüksége van az embereknek. A következő találkozó április 25-én, szombaton este 6 órakor lesz, amikor videókonferencián négy püspök válaszol az érdeklődők kérdéseire.
2020-04-26 |
Ferenc pápa sokak várakozása ellenére mégsem döntött úgy, hogy kipróbált, köztiszteletben lévő, családos férfiakat pappá szenteljenek az Amazónia térségében, hogy így enyhítsék az ottani paphiányt.
2020-02-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt