Személyesen Pápa polgármestere öntötte be egy pápai lakos udvarára azt a több zsáknyi szemetet, amelyet korábban a férfi közterületen hagyott, ahelyett, hogy elszállíttatta volna, vagy maga vitte volna el egy hulladékudvarba azt. Az akció másnapján a család szerződést kötött a helyi hulladékkezelővel, így most már hivatalosan elszállítják tőlük a szemetet, havonta két ezer forintért. Áldozó Tamást, Pápa polgármesterét kérdezzük az akciójáról és arról, hogy mekkora problémát jelent egy önkormányzatnak az illegális szemét.
2020-05-10 |
Ferenc pápa sokak várakozása ellenére mégsem döntött úgy, hogy kipróbált, köztiszteletben lévő, családos férfiakat pappá szenteljenek az Amazónia térségében, hogy így enyhítsék az ottani paphiányt.
2020-02-19 |
Új információkat már kevésbé remélnek a kutatók Kálvin Jánosról, de új megvilágításba kerülhetnek a korábbi tények, illetve előkerülhetnek olyan gondolatok Kálvintól, amelyek ma is aktuálisak – például a munka, annak tisztelete, és hogy hogy lehet a munka egyben Isten dicsérete is. Például egy kórházi takarító munkája lehet Isten dicséret? Erről is beszélünk Szabó Előddel, a konferenciát szervező Kálvin Kutató Intézet megbízott igazgatójával.
2019-10-19 |
A csíksomlyói nyeregben tartott szent mise azért is volt nagy jelentőségű, mert a katolikus magyaroknak ez a legnagyobb búcsúhelye a Kárpát-medencében, sőt, protestánsok sem vitatják el azt, hogy Csíksomlyó ma már egy nemzeti, összkeresztény találkozási hely lett.
2019-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt