A koronavírus járvány miatt a templom kertjében megtartott átadási ünnepségen az is kiderült: a helyi egyházi közösségek rendkívül összetartóak. Az eseményen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: egy országot nagyvárosok, kisvárosok, falvak, tanyák alkotnak és mindegyik szerepe fontos a nemzet életében.
2020-10-17 |
A 2022-re elkészülő épületben helyet kap majd a már meglévő Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjtemény anyaga, és ide költözik a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Könyvtárának muzeális anyaga is, 2000 darab 17-18. századi szláv, vagy cirill betűs liturgikus könyv. A múzeumban festő-restauráló műhelyt is kialakítanak, amellyel a görögkatolikus gyülekezetek ikonjainak felújítását szeretnék támogatni. Szabó Irén a projekt múzeum-szakmai vezetője az Európa Rádiónak elmondta:  a múzeumpedagógia módszerével, élvezhető, emészthető formában szeretnék átadni az üzeneteiket a tárgyaikról, és magáról a görögkatolikus egyházról is a látogatóknak.
2020-10-17 |
A katolikus egyház hívei hogyan ünnepelnek idén? Ők részesülhetnek-e az eukarisztiában? Vannak-e online közvetített misék? És... vajon mit gondol egy katolikus plébános arról az olasz paptársáról, aki meghalt, miután önként mondott le a lélegeztetőgéről, hogy egy másik koronavírusos beteg életét megmenthesse? Benyik György Szeged-Tarjáni plébánossal beszélgetünk.
2020-04-11 |
Ferenc pápa sokak várakozása ellenére mégsem döntött úgy, hogy kipróbált, köztiszteletben lévő, családos férfiakat pappá szenteljenek az Amazónia térségében, hogy így enyhítsék az ottani paphiányt.
2020-02-19 |
A csíksomlyói nyeregben tartott szent mise azért is volt nagy jelentőségű, mert a katolikus magyaroknak ez a legnagyobb búcsúhelye a Kárpát-medencében, sőt, protestánsok sem vitatják el azt, hogy Csíksomlyó ma már egy nemzeti, összkeresztény találkozási hely lett.
2019-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt