A Szegedi Tudományegyetemen végzett, de miután elnyert egy ösztöndíjat Oxfordban, oda került és mind a mai napig ott él. Ő professzor dr. Molnár Zoltán, aki agykutatóként és idegtudósként a gének és a környezet szerepét vizsgálja az emberi agy fejlődésében és evolúciójában.
0:00
0:00
2023-05-17 |
Dr. Csókay András, világhírű idegsebész professzor volt a vendége a Jót Tenni Jó Alapítvány Krisztus, a tudomány megváltója elnevezésű szabadegyeteme keretében megszervezett előadásnak Tokajban a református templomban.
2023-01-25 |
Varga Pál, a Debreceni Egyetem irodalomtörténész professzora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja Széchenyi-díjat vehetett át a közelmúltban. Varga Pál református családban született, édesapja a Református Teológiai Akadémia professzora volt, amely meghatározta gyerekkorát. Az egyetemen magyar-orosz-finnugor szakon végzett, majd gimnáziumban tanított, később az akadémia ösztöndíjasa lett, végül a Debreceni Egyetemre került. Úgy véli, hogy a tanítás a legjobb lehetőség a tanulásra.
2022-04-13 |
Új rektor irányításával kezdte meg a koronavírus járvány miatt egyébként is különleges tanévet a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. A jövőbeni tervekről, az elkezdődött tanév kihívásairól, valamint a református felsőoktatás küldetéséről beszélgettünk Enghy Sándor professzorral.
2020-09-09 |
Egykori kollégák, barátok visszaemlékezéseit is olvashatjuk a Múltidéző – Emlékek és dokumentumok Velkey László, a Gyermekegészségügyi Központ alapítója iránti tisztelet jeléül című könyvben. A kötet szerzői: dr. Sólyom Enikő, dr. Lombay Béla és dr. Kiss Ákos Levente, akik a professzorhoz fűződő kapcsolatukról beszéltek a könyvbemutatón a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtát központi épületében.
2020-01-03 |
Nagy Barna teológia professzorra, nemzetközi hírű Kálvin kutatóra emlékeztek a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. Összeállításunk elején Füsti Molnár Szilveszter, a teológia rektora beszél arról, hogy milyen apropóból szervezték meg a konferenciát.
2019-12-12 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt