Két fogvatartott keresztelkedett meg és konfirmált a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Fábián Szabolcs és Fehér Roland a börtön kápolnájában megtartott Istentiszteleten teljes jogot szereztek arra, hogy az egyetemes református közösség tagjai legyenek. Az eseményen részt vett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is.
2023-06-21 |
Hajdú Miklós egykori börtönlelkészről nevezték el a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön egyházi könyvtárát. A lelkészt egy éve, a koronavírus járvány időszakában vesztette el az intézmény.
2022-06-22 |
Darvas Szilárd börtönlelkész számolt be nekünk az elmúlt év tapasztalatairól, arról, milyen a lelki élet a börtön falai között, és hogyan készülnek az ünnepre.
2021-12-23 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai jóvátételi program keretében konzerveket gyűjtöttek, a női fogvatartottak pedig ajándéktárgyakat készítettek a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett Hajléktalanokat Gondozó Központ lakóinak.
0:00
0:00
2021-09-03 |
Ehhez 30 egyedülálló férfi jelentkezését várják, akik egy-egy izgalmas és különleges randi-élményt ajánlanak fel, amit a hölgyek licitálás során vásárolhatnak meg. A beérkező összeget az alapítvány a Börtönmissziós projektjén belül 30 javítóintézetben fogvatartott lány megsegítésére fordítja, akik 3 hétvégén és 1 nyári táboron keresztül dráma-, művészet- és élménypedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.
2021-01-05 |
11 börtönlelkész találkozott a szegedi fegyház börtönben, ahová Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is ellátogatott.
2020-09-30 |
Épült börtön többek közt Veszprémben, Tiszalökön, Tökölön, Kiskunhalason és Miskolcon is. Munkahelyeket is teremt a most elkészült új szárny, hiszen a büntetésvégrehajtás így több kollégát alkalmaz majd. A raboknak is lesz lehetőségük munkát is vállalni, illetve oktatásokon is részt vehetnek majd. Ezekkel a képzésekkel próbálják a társadalomba visszaintegrálni a rabokat. A részletekről Szeidl Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka számol be.
2020-07-27 |
A sátoraljaújhelyi Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye, vagy ahogyan a köztudatban él: a börtönmúzeum, az ország egyik legkülönlegesebb és legegyedibb kiállítóhelye. A fegyház alagsorában látható tárlat bemutatja a büntetés-végrehajtás átfogó történeti és szakmai fejlődését, a magyar büntetési rendszereket, a büntetésüket töltők helyzetét.
2019-10-30 |
„Rácsok mögül szárnyaló művészet”- kiállítás nyílt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjainak alkotásaiból a Miskolci Nemzeti Színházban. A tárlat különlegessége, hogy a képeket a fogvatartottaki készítették, Dugas Erika festőművész vezetésével.
2019-10-24 |
A fegyháznak sokéves tapasztalata van a szakképzésben, céljuk az, hogy a fogvatartottak szabadulásuk után könnyebben visszatérhessenek a társadalomba.
2019-05-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt