Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Zempléni Szabad Pálinka Napot Füzéren. Az esemény idén egy kissé családiasabb volt, mint az előző években, de hangulat mit sem változott.
2023-10-09 |
A Füzér várát érintő fejlesztési program esszenciája az a kiállítás, ami most nyílt meg – közölte Horváth Jenő a hegyközi település polgármestere az erődítmény új attrakciójának átadására szervezett projektzáró ünnepségen. Mint mondta, ezek segítségével teljesedik be a vár küldetése, vagyis általuk mesélik el a magyarság és a térség történelmi, kulturális értékeit a látogatóknak.
2023-06-21 |
Számos újdonságról számoltak be a füzéri-várat is működtető Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság munkatársai újságírók számára szervezett bemutatón. A több ország közgyűjteményeinek, történelmi helyeinek összefogásával, a Smart Museum elnevezésű projekt keretében megvalósult fejlesztések és az új kiállítás elsősorban a tájékozódást és az ismeretszerzést teszik élményszerűvé – hangzott el az eseményen.
2023-05-25 |
Füzéren adták át az első olyan postahivatalt, amely már az új rendszer szerint működik az 1500 lakos alatti településeken. Ezek mentén a Magyar Posta önkormányzatokkal, vagy vállalkozókkal együttműködve biztosítja a postai szolgáltatásokat ott, ahol erre igény van.
2023-05-12 |
A magyar katonai hagyományokat és a hősöket tisztelve 20 iskolából 160 honvédelmi kadét érkezett Füzérre, hogy összemérje ügyességét és tudását az „I. Füzéri Hadtörténeti és Honvédelmi Nap - Katonahősök nyomában” - című rendezvény keretében.
2022-06-15 |
Egyebek mellett szeretnék befejezni a vár megkezdett helyreállítását, ennek az időkapszuláját helyezték el a füzéri várban, az eseményen beszédet mondott Kövér László a magyar országgyűlés elnöke.
2022-03-24 |
Négy év múlva lesz ötszáz éve annak, hogy a vesztes mohácsi csata után a magyar szent koronát a füzéri-várba menekítette 1526 őszén Perényi Péter koronaőr. Erre az évfordulóra készülnek a zempléni településen
2022-01-11 |
A tanácskozáson elhangzott: a gazdálkodók állatállományait egyre gyakrabban éri farkastámadás. A kártalanítás nehézkes, ritkán jár megnyugtató eredménnyel és a védekezés jelenlegi módszerei is legtöbb esetben csődöt mondanak. Ezekre próbálnak közösen megoldást keresni.
2021-12-08 |
Közel húsz elfeledett tokaj-hegyaljai, zempléni vár hasznosításának lehetőségét vetették fel az Észak-Magyarországi Várak Egyesületének legutóbbi, füzéri közgyűlésén. Az eseményen a civil szervezet elnökévé választották Horváth Jenőt, Füzér polgármesterét.
2021-10-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt