A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a miskolci eljutási versenyt. Az esemény részeként idén is reggelivel várták a kerékpárosokat a Szent István téren.
2023-09-18 |
Pető Tibor szegedi pedagógus a maga eszközeivel segíti a leveleki gyülekezeti ház megépülését. Kerékpáros versenyzőként ugyanis kilométereit ajánlja fel megvásárlásra. A sportember június 17-én, este 9.00 órakor indul el Szegedről, hogy biciklijével másnap reggel 9-re megérkezzen Levelekre, az éppen kezdődő Istentiszteletre.
2023-05-26 |
nnek köszönhetően Kisgyőrbe és Mályiba is el lehet majd jutni két keréken a borsodi vármegyeszékhelyről. A projekt összköltsége 1,1 milliárd forint, teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A munkák a tervek szerint áprilisban kezdődnek és november végére elkészül.
2023-03-30 |
Az eddig megszokott díszkivilágítás helyett az energiatakarékosság jegyében alternatív módon varázsol fényeket a közterületekre Budapesten, a II. kerületi önkormányzat. Első lépésként elkészült a Mechwart liget új karácsonyi díszítése és kivilágítása, ahol az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság volt.
2022-12-08 |
Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója rádiónknak elmondta, vannak helyszínek, amelyeket kerékpárral sokkal könnyebben megközelíthetnek, így még hatékonyabban és gyorsabban végzik majd munkájukat.
2022-06-17 |
A cél most is a Tokaj Fesztiválkatlan lesz, ahol játékos akadálypálya mellett, több meglepetés program is várja majd a kerékpározókat. Idén is lesznek úgynevezett Bringapiknik pontok, ahol megpihenhetnek majd a túrázók.
2022-05-03 |
Miskolci kerékpárosok is jelölhetik a város környéki, számukra kedvenc útvonalakat az Év Kerékápárútja címre, ami helyből valamelyik másik településre vezet át. A pályázat során olyan, legfeljebb 10-15 km hosszú kerékpárút-szakasz jelölhető, amelyeken megszakítás nélkül lehet végig biciklizni.
2021-03-31 |
Jövőre indulhat a Diósgyőrt Lillafüreddel összekötő kerékpárút építése. A szakasz építési engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a munkákhoz szükséges szakhatósági, üzemeltetési hozzájárulások beszerzésén dolgoznak a szakemberek. Egy autós forgalomtól mentes, biztonságos kerékpárúton tekerhetnek hamarosan a két keréken közlekedők. A részletekről megkérdeztük Vascsák Rolandot, a Kerékpáros Miskolc Egyesület alelnökét is. Elsőként Szunyogh Lászlót, Miskolc város főépítészét hallják.
2021-03-05 |
Idén a viadalon húsz csapat száztizenkilenc versenyzője szállt nyeregbe köztük profi klubok (az ausztrál Mitchelton-Scott, a lengyel CCC Team, a spanyol Kometa-Xstra, a csíkszeredai Team Novák), illetve a magyar nemzeti válogatott is. Miskolc, most a mindent eldöntő királyetapnak a rajtját biztosította a verseny számára. A csapatokat és versenyzőket egyaránt kiemelkedően jó hangulat várta már az induláskor, de végig a Bükk lankáin is nagyon sok miskolci biciklis szurkolt a kedvenc versenyzőjének. Az 5. etap során a versenyzők Miskolc–Gyöngyös-Kékestető (188 km) útvonalon tekertek végig, miközben 3259 méter szintet emelkedtek. A királyetap és egyben a Magyar kör összetett győztese a CCC team hegyimenője Valter Attila lett.
2020-09-04 |
Miskolcot, Debrecent, Nyíregyházát és Sárospatakot is érinti az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny. A koronavírus-járvány miatt a rajongók, nézők kevésbé mehetnek közel a versenyzőkhöz, de a verseny élőben, személyesen is követhető. Eisenkrammer Károly főszervező szerint komoly érték, hogy a magyar versenyt egyáltalán meg tudják rendezni, és nem kell elhalasztani vagy lemondani, mint több külföldi versenyt.
0:00
0:00
2020-08-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt