Hamarosan kezdődik az idei érettségi. A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában 130-nál is több fiatal tesz bizonyságot tudásáról, közülük ötvenen előrehozott érettségi formájában. Az iskola diákjai nagyobb számban angolból tesznek nyelvi vizsgát, de a választható tárgyak közül sokan a hittant részesítik előnyben.
2023-05-05 |
Május 8-án elkezdődnek az érettségi vizsgák. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában felkészítő foglalkozásokon segítették a diákok tudásszerzését a megmérettetésre. Az intézményben 82 végzős tanuló érettségizik idén kilencven százalékuk emelt szintű érettségire vállalkozott.
2023-05-04 |
A vizsgákat az előző tanévekben folyamatosan nehezítette a koronavírus járvány. A tanulók most már személyes jelenléti oktatás során tanáraik segítségével tudnak koncentrálni az érettségi tételekre, feladatokra. Körülbelül ezer diákról van szó, akik még a régi szakképzési rendszerben kerültek be az iskolákba, így a vizsgáikat is aszerint szervezik.
2022-04-08 |
A miskolci a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulói is jó eredménnyel zárták az érettségit. Most még a felvételi pontokat várják, melyek 2021 július 22-én lesznek elérhetők. – Sokan sok féle irányba mennek tovább tanulni. Van, aki szakmát választ, de zömmel egyetemre jelentkeznek a diákok. Viszont mindig van olyan is, aki a lelkészi pályát kezdi el gyakorolni. – mondta el rádiónknak Takács Judit a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon pályaválasztási tanácsadója és tanára.
2021-07-17 |
Lesz ahol a szóbeli érettségik után, júniusiban pótolják az elmaradt ballagásokat, de van ahol online ballagást tartottak a református iskolákban. Veress Bertalannal, Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosával a ballagások mellett arról is beszélgetünk, hogy milyen visszatérni a diákoknak és a pedagógusoknak az iskolapadokba? És, hogy készülnek a jövő évre?
2021-05-15 |
A rendelet ugyanakkor kimondja, hogy azokban a tárgyakban, amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, meg kell szervezni a szóbeli vizsgákat is Erről,és a tavalyi év e téren szerzett tapasztalatairól is kérdeztük Dr. Ábrám Tibort, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatóját.
2021-04-14 |
A pedagógusok kiscsoportos felkészítő órákat tartanak a 12-es diákoknak a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. A végzősök így a digitális órák mellett kontaktórák keretében is készülhetnek az érettségire. Az új órarend 90 diákot érint az intézményben. Ivánné Nagy Erzsébet Bernadettet, a Gimnázium igazgatóját kérdeztük.
2021-02-10 |
A Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze több mint 40 évnyi színházi pályafutással a háta mögött úgy döntött, hogy a 42 éve megszerzett érettségije mellé idén emelt szintű érettségit tesz társadalomismeretből. A színművészt a tanulás öröme hajtotta, a tudásának bővítése, és az sem volt neki utolsó szempont, hogy sokszor nem értette, miről beszélnek a szociálpedagógus és szociológus gyerekei, ezért kitalálta, hogy felvételizik a Miskolci Egyetem szociológia és kulturális antropológia szakára.
2020-06-19 |
Felkészült az idei érettségi vizsgák megtartására a Debreceni Tankerület és a hozzá tartozó valamennyi érintett középiskola. A koronavírus járvány miatt sok szempontból rendhagyó lesz a mostani, május 4-étől kezdődő vizsgaidőszak. A tanulóknak ahol csak lehet írásban kell számot adniuk a felkészültségükről, és be kell tartaniuk a biztonságuk és egészségük érdekében hozott intézkedéseket.
2020-04-30 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt