A Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze több mint 40 évnyi színházi pályafutással a háta mögött úgy döntött, hogy a 42 éve megszerzett érettségije mellé idén emelt szintű érettségit tesz társadalomismeretből. A színművészt a tanulás öröme hajtotta, a tudásának bővítése, és az sem volt neki utolsó szempont, hogy sokszor nem értette, miről beszélnek a szociálpedagógus és szociológus gyerekei, ezért kitalálta, hogy felvételizik a Miskolci Egyetem szociológia és kulturális antropológia szakára.
2020-06-19 |
Felkészült az idei érettségi vizsgák megtartására a Debreceni Tankerület és a hozzá tartozó valamennyi érintett középiskola. A koronavírus járvány miatt sok szempontból rendhagyó lesz a mostani, május 4-étől kezdődő vizsgaidőszak. A tanulóknak ahol csak lehet írásban kell számot adniuk a felkészültségükről, és be kell tartaniuk a biztonságuk és egészségük érdekében hozott intézkedéseket.
2020-04-30 |
Május 4-én a magyar nyelv és irodalom valamint magyar, mint idegen nyelvi érettségivel kezdődnek a tavaszi írásbelik. Szóbelit csupán öt tantárgy esetében tartanak, ezek: célnyelvi civilizáció, bibliaismeret, judaisztika, népművészet és hittan, valamint szóbeli vizsgát tehetnek azok is, akiknek felmentésük van az írásbeli alól. A járvány miatti rendhagyó érettségi vizsgán országosan 100 ezernél is több végzős diák tesz bizonyságot tudásáról. A lebonyolításra külön protokoll érvényes. Hogy az idei vizsgákat hogyan tudják megoldani a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában, arról Ilyés Ilona igazgatót kérdeztük
2020-04-28 |
A legtöbben csak írásban vizsgáznak az idei érettségin a koronavírus járvány miatt. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője, az oktatásért felelős koronavírus-akciócsoport tagja azt kéri a református iskoláktól: ha megoldható, ne osszanak be 60 év feletti és krónikus beteg pedagógusokat felügyelőtanárnak.
2020-04-21 |
A járványügyi helyzetre való tekintettel több mint három hete távoktatásban zajlik a tanítás Miskolcon is. Megkérdeztük a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulmányi igazgatóhelyettesét Kerboltné Tóth Editet, náluk hogyan sikerült az átállás és miként zajlik az oktatás. Kitértünk arra is, hogy az érettségi előtt álló diákjaikat hogyan készítik fel a megmérettetésre.
2020-04-07 |
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2019. évi október-novemberi érettségi vizsgákra. Nyíregyházán, a Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium, illetve a Wesselényi Miklós Középiskolába lehet benyújtani a jelentkezéseket. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek. A legfontosabb részletekről Szűcs Csabánét, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető helyettesét Schatz Judit kérdezte
2019-08-27 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt