Kiemelkedően sikeres évet zárt a miskolci Mathias Corvinus Collegium. Idén már több mint 250 diák végezte tanulmányait az intézményben. Az iskola megannyi szakmai programmal, külföldi tanulmányúttal és ösztöndíj-lehetőséggel járult hozzá az itt tanuló diákok fejlődéséhez, világlátásuk szélesítéséhez. A városlakók számára is nyitott előadások 2022-ben sem maradhattak el, 13 külföldi és 30-nál is több magyar szakember tartott előadást vagy vett részt szakmai rendezvényeken.
2022-12-28 |
A nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda jubileumi tanévzáróját tartották a hétvégén.
2022-06-29 |
A nehézségek ellenére eredményes évet zárt a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum. Elnyerték az Év múzeuma kitüntető címet, megnyitották a vidéki futball életet bemutató kiállítást, nyári régészeti előadássorozatuk nagy érdeklődésre tartott számot, s az online térben is új sorozatokkal jelentkeztek. A tavalyi évet Ringer István múzeumigazgató értékeli.
2022-01-25 |
Dankó Dénessel, Sátoraljaújhely alpolgármesterével beszélgettünk a 2021-es esztendő eredményeiről, a megoldott vagy éppen még megoldásra váró problémákról.
2022-01-05 |
Az alkalmon átadták a diplomákat, megtörtént az exmisszus-gyakornokok kibocsátása, valamint fogadalmat tettek a református hitoktatók és diakóniai specializáción végzettek is. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel, az online oktatással nehezített tanévet Enghy Sándor professzor, a teológia rektora értékelte rádiónknak.
2021-07-06 |
Bölcsőde- és óvodafelújítás, a szennyvíztelep korszerűsítése, az aktuális járványhelyzet értékelése és az elektromobilitás a témája annak a beszélgetésnek, amelyet telefonon rögzítettünk Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármesterrel.
2021-01-07 |
Bakonszegen már hagyomány, hogy a református gyülekezet hittanos gyermekei közösen zárják a tanévet, annak ellenére, hogy az alig 1300 lelkes hajdú-bihari településen már nincs helyben oktatás, a szomszédos városba, más iskolákba járnak a gyerekek.
2019-06-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt