Idén is megrendezték Hercegkúton a hagyományos, immár 13. alkalommal megrendezett nemzetiségi pincefesztivált. Ezen a rendezvényen a német gyökerekkel rendelkező település minden esztendőben a hagyományaiból, gasztronómiájából, valamint a helyi borászok nedűiből nyújt ízelítőt a látogatóknak.
2023-08-22 |
Átadták a Hotel Kőporost Hercegkúton. Az úgynevezett butik hotel mind a 12 szobája a települést is magába foglaló völgyre tekint. Az átadási ünnepségen elhangzott: a bárral és étteremmel is rendelkező szálloda megnyitásával szintet lépett a turisztikai kínálat a településen.
2023-07-10 |
A tavalyi nagy siker után idén is útjára indult a Hátsó Füves futballmentő túra a Nemzeti Sport munkatársa, Csillag Péter, valamint a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatója, Ringer István szervezésében.
2023-05-02 |
A létesítmény nem csupán a helyi közösség érdekeit szolgálja majd, de a Kőporosi pincesor borászai is jól kihasználhatják az épületet.
2022-11-01 |
Átadták a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola teljesen felújított épületét, amely a sárospataki Rákóczi Ferenc Általános Iskola, tagintézménye. Rák József a település polgármestere kifejtette: az iskolát 94 évvel ezelőtt a helyiek közös munkával építették fel a templom szomszédságában.
2022-09-18 |
A főleg a helyi fiatalok által létrehozott Trautsons Egyesület kiemelt rendezvényének egyik fő célja az, hogy népszerűsítse a helyi borokat, pincéket, a település értékeit. Egyre gyakoribb látvány Hercegkúton a borospohárral a kézben a pincék között sétálgató család, csoport, baráti közösség.
2022-09-09 |
Közös rendezvénybe fonták össze a Zempléni Településszövetség Napját, valamint a szintén hagyományos nemzetiségi fesztivált Hercegkúton.
2022-08-17 |
A borkultúrát és az ahhoz kötődő idegenforgalmat szeretnék fejleszteni – hangzott el a hercegkúti projektnyitó rendezvényen.
2021-12-19 |
Újra megrendezte már hagyományosnak számító Őszváró Boros Kőporos című rendezvényét a hercegkúti Trautsons Egyesület. A többségében huszonéves fiatalokat tömörítő civil szervezet a helyi borkultúra népszerűsítését tűzte zászlajára évekkel ezelőtti megalakulásakor. A szeptember eleji a legnagyobb éves rendezvényük, amely idén is komoly mennyiségű látogatót vonzott a világörökségi pincesorra. Ringer Zoltánt, az egyesület elnökét hallják.
2021-09-09 |
Az elmúlt tíz évben rendkívül gyümölcsöző volt az a kapcsolat, amely Hercegkút és a szlovákiai Kisgéres között alakult ki. A közös pályázatok számos lehetőséget kínáltak mindkét településnek a fejlesztésre. Egy ilyen zárult a napokban Hercegkúton, a rendezvényt egybekötötték egy másik projektjükkel, amely során pedig bokrétaünnepet tartottak.
2021-08-31 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt