a jelmondat nem vált idejét múlttá, hiszen napjainkban a segítségre szorulók száma nem csökken, hanem inkább gyarapszik. Az ukrajnai háború kitörése óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több 10 ezer menekülő embernek nyújtott segítséget.
2022-10-11 |
Augusztus 28-án, immár a harmadik kulturális jótékonysági programját szervezi meg a Matolcsi Református Egyházközség. Az első karitatív rendezvény 2020-ban volt, akkor templomi toronyóra felújításáért folytatott gyűjtést a gyülekezet.
2022-08-25 |
A Debreceni Karitatív Testület és Debrecen városa a történelmi egyházakkal összefogva idén is megszervezi az országban egyedülálló ökumenikus adventi adománygyűjtési akcióját.
2021-11-12 |
Tanszergyűjtést szervez idén is iskolás korú debreceni rászoruló gyermekeknek a Debreceni Karitatív Testület. A hátrányos helyzetű debreceni családok részére a felajánlásokat az önkéntesek augusztus 7. és augusztus 31-e közötti időszakban várják Debrecen bevásárló központjaiban. A részletekről Rózsahegyiné Juhász Évát, a Debreceni Karitatív Testület elnökét kérdeztük
2020-08-11 |
A színházi munka leállta után karitatív szerepet vállaltak a Csokonai Színház művészei. Kubik Anna és Varga Klári hangoskönyvek elkészültében segédkezik. „Ahogy a járványügyi helyzet miatt bezárta ajtóit a Csokonai Színház, az első naptól kezdve folyamatos munkában vagyok” – mondta el Kubik Anna, aki csatlakozott Bodor Tibor színészkollégája felhívásához, aki önkéntes felolvasást szervezett, látássérültek számára készülő hangoskönyvekhez.
2020-04-23 |
A színházi munka leállta után karitatív szerepet vállaltak a Csokonai Színház művészei. Kubik Anna és Varga Klári hangoskönyvek elkészültében segédkezik. Varga Klárinak Kubik Anna hívta fel a figyelmét a "Legyél te is felolvasó!" projektre. „Közel áll a szívemhez minden olyan munka és vállalás, ami a hátrányos helyzetben élő embertársaink esélyegyenlőségét szolgálja, boldog vagyok, hogy az élet összehozott ezzel a lehetőséggel” – mondta el Varga Klári, akiről talán kevesen tudják, hogy jelnyelvet is tanult és alapfokú jelnyelvi tolmács vizsgával is rendelkezik. Az ő tolmácsolásában Oscar Wilde: A boldog herceg című műve lesz elérhető hangoskönyv formájában.
2020-04-22 |
Kőhalomban nyitotta meg első erdélyi irodáját Magyar Református Szeretetszolgálat június 23-án. Ezt követően a Kőhalmi Református Egyházközség szerződött partnerként vesz részt az MRSZ munkájában, az Alapítvány erdélyi feladatait helyi önkéntesek bevonásával fogják végezni.
2019-06-27 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány áprilisban tematikus gyűjtést hirdetett, melynek kedvezményezettje a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon. A gyűjtés május 18-ig, a Magyar Református Egység Napjáig tart.
2019-05-13 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt