A munka meghatározó része életünknek, ezért nem mindegy, hogyan éljük meg a mindennapokban. Ebben a műsorunkban ehhez igyekszünk gyakorlatias, elgondolkodtató tanácsokat adni, szakértők segítségével/közreműködésével.
2024-01-29 |
A diákmunka - főleg a világjárvány utáni korlátozásmnetes időszakban - óriási népszerűségnek örvend. A 2019-es év hasonló időszakához képest 50 %-kal nőtt meg a tanulmányi szünetben munkát kereső fiatalok aránya. Ugyanakkor ez köszönhető annak is, hogy az idei évtől 15 %-os szja kedvezmény van a diákmunkára. A cégek leginkább 16 éves kortól keresnek munkaerőt elsősorban fürdőszolgáltatási és éttermi munkákra, illetve csomagolásra és anyagmozgatásra.
0:00
0:00
2022-07-05 |
A Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. létrehozott egy honlapot, hogy összekösse a munkaadókat a háború elől menekülőkkel, ugyanis több jelzés érkezett feléjük a munkaadók részéről, hogy a szomszédos országból érkezők sokféle munkakör betöltésére alkalmasak, és azok is akik nem beszélnek magyarul.
2022-05-23 |
A program elsődleges célja az, hogy összekapcsolja a hallgatókat a munkát ajánló cégekkel. Az állásbörzén 45 standon, 48 állásajánlatot, szakmai gyakorlatot és gyakorlati helyet kínáltak a cégek.
2022-04-15 |
A munkanélküliségi ráta országosan 3,6%, míg az uniós átlag majdnem a duplája. Persze még mindig vannak rosszabb helyzetben lévő térségek, régiók. A kedvező tendenciák mögött számos kormányzati program is van, amelyek a munkahelyek megőrzését és újak teremtését támogatták az elmúlt időszakban.
2022-01-22 |
Felfúrni egy karnist, egy polcot, kifesteni egy szobát, kicserélni egy kilincset - ezek olyan munkák, amelyekhez nem feltétlen kellene szakembert hívni, mert nélkülük is megoldható feladatok - annak persze, aki ért hozzá.
0:00
0:00
2021-10-14 |
A sátoraljaújhelyi ipari park nemrég új területre terjeszkedett, s a város önkormányzata azóta is nagy erőket mozgósít az iparterület fejlesztésére. A 37-es főútvonalon, Sátoraljaújhely és Sárospatak között fekvő területen most új üzemcsarnokot épít az önkormányzat. A részletekről, valamint a libegő- és uszodafejlesztésről Dankó Dénes alpolgármestert kérdeztük.
2021-08-29 |
Munkatársakat toboroz a MÁV Zrt. Országosan több mint négyszáz állást hirdettek meg, Miskolc viszonylatában pedig közel húsz állás betöltetlen. Többek között közlekedésmérnököt és mozdonyvezetőt is keresnek.
2021-08-11 |
Kiválóan helyt álltak az önkéntesek az elmúlt időszakban a miskolci mentőállomáson. Az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete, valamint a Miskolci Mentőállomás vezetősége köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején szolgáló önkénteseknek, akik elsősorban a mintavételek koordinálásában, lebonyolításában segédkeztek hónapokon keresztül.
2021-06-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt