A Látás-Mód Alapítvány a megszerzett tudás és tapasztalatok révén segíti a látássérülteket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Miskolcon. A munkatársak között vannak a látássérült gyermekek, illetve felnőttek oktatása terén sokéves tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok, a látás elvesztésének feldolgozását segítő pszichológus, az informatikai eszközök használatában jártas szakemberek, de a legfontosabbak azok a látássérült barátok, akik saját életükön, tapasztalataikon keresztül a leghitelesebb támogatást tudják adni a segítségre szorulóknak.
2020-09-03 |
Optikusok kezdeményezésére lett évekkel ezelőtt október a látás hónapja. A cél, hogy a felnőtt, 40 év feletti lakosság egy évben egyszer szűrővizsgálaton vegyen részt. Az utóbbi években bizonyos szembetegségek előfordulása, mint például szürkehályog, zöldhályog, idősebb korban a makula degeneráció egyre gyakoribb. De fontos, hogy a gyerekek szemét is ellenőrizzék, leginkább akkor, ha az említett betegségek előfordultak a családban.
2019-10-20 |
Október a látás hónapja – a kezdeményezéshez idén Miskocon is csatlakoztak. Ebben a hónapban az ország háromszáz optikai boltjában lehet vizsgálatra jelentkezni, melyekben ingyenes látásellenőrzéssel és szaktanácsadással várják az érdeklődőket. A „Látás hónapja” programsorozat kiemelt témája idén is a digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem. Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek káros hullámhossztartományt sugároznak a retinára, ezért különösen fontos a megelőzés- mondta rádiónknak Szabadi Zsolt a kampányt szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke.
0:00
0:00
2019-10-11 |
A látás világnapját 2000 óta rendezik meg október második csütörtökén. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a vakság 80 százaléka megelőzhető, illetve gyógyítható, és hogy a kormányokat és különböző szervezeteket bíztassák az egységes megelőzési beruházásokra. A látás világnapja alkalmából az Európa Rádió Kitekintő című műsorában olyan interjúkat válogattunk össze, amelyek a szemünk egészségéről szólnak, de az is kiderül, hogy egy látó ember el sem tudja képzelni, hogy mit jelent vaknak lenni.
0:00
0:00
2019-10-11 |
A látássérült személyek fogadására felkészítő műhelymunka indul a miskolci Látás-Mód Alapítvány és a Herman Ottó Múzeum szakmai együttműködésében. A 3 órás műhelymunka keretében a múzeumokban dolgozó szakembereket és munkatársakat a kommunikáció és a segítségnyújtás módjaival, az audio-narráció alkalmazásával ismertetik meg. Vendégünk Weisz Mária, a miskolci Látás-Mód Alapítvány elnöke, és Amriskó Tamás szakmai tanácsadó.
2019-09-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt