Egy éve lehet elektromos rollereket kölcsönözni Nyíregyházán, ám a használatuk nem mindig felel meg az elvárásoknak. Úton- útfélen látjuk a járda vagy kerékpárút közepén hagyott, sőt sokszor felborított rollert, amely így balesetveszélyes – főként a látássérültekre, akik nehezebben érzékelik az útakadályokat.
2023-05-01 |
A választási névjegyzékbe történő felvétel és érvényes okmányok- ezek a legfontosabbak, hogy a magyar állampolgárok részt vehessenek az április 3-ai országgyűlési képviselő választáson és országos népszavazáson. Azok, akik nem kapták meg a választási értesítőjüket a helyi választási irodánál kérhetik azt, Miskolcon a Városház tér 8. szám alatt van erre lehetőség.
0:00
0:00
2022-03-18 |
A legtöbb esetben a kijárási tilalmat megszegők ellen kellett intézkedniük a rendőröknek az elmúlt hetekben, de akadt olyan is, aki a karantén előírásait nem tartotta be. A kapitány szerint a városban sokakat érint a járvány, ezért komolyabban veszik a korlátozó intézkedéseket, belátják, hogy a szabályokat értük, az egészségükért hozták.
2021-04-17 |
Például a szavatossággal, jótállással, reklamáció-ügyintézéssel kapcsolatban. Módosult a Fogyasztóvédelmi Hatóság ezekre vonatkozó ellenőrzési hatásköre is. A vállalkozások számára is fontos újdonságokról tájékozódhattak az érintettek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online szakmai előadásán, a webinárium címmel elindított netes fórum-sorozat legutóbbi alkalmán.
2021-01-26 |
Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár Bereg megyei szóvivője rádiónknak adott interjújában felhívta a figyelmet a KATÁS vállalkozásokat érintő idei évtől érvényes jogszabályokra, illetve arra is, hogy a fogyatékossági támogatásban részesülők a személyi jövedelemadóból személyi kedvezményt vehetnek igénybe, amely lehetőséggel még sokan nem éltek.
2021-01-26 |
Még március elején szigorú szabályokat vezettek be a debreceni Méliusz Juhász Péter Református Idősek otthonában. Azóta nem fogadnak csomagot, látogatási tilalmat rendeltek el és minden bent lakónak megtanították a helyes kézmosást és megtiltották, hogy elhagyják az intézmény területét. A szigorítások miatt a budapesti sajnálatos események után nem kellett még szigorúbb intézkedéseket bevezetni. A részletekről az intézmény vezetőjét, Börzsönyi Kornéliát kérdeztük.
2020-04-17 |
Októbertől nem kötelező az elektronikus építési napló vezetése, ha az építtető természetes személy az egyszerű bejelentéssel saját lakhatását szeretné biztosítani. A módosítás csak erre az építtetői körre vonatkozik, másoknak - így például ha az építtető gazdasági társaság, vagy más számára történik az építés - továbbra is kötelező naplót vezetnie.
2019-12-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt