Dr. Gavallér Andrea a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Anya Gyermek Otthonának a klinikai szakpszichológusa terápiával segít a bántalmazó kapcsolatokból menekülőknek. Rádiónknak elmondta, örömmel elvállata a felkérést, hiszen véleménye szerint erről a témáról minél többet beszélni kell, hogy segítséget nyújthassanak az áldozatoknak és minél több információval rendelkezhessenek a bajban lévők.
2021-09-22 |
Minden esetben érdemes megvizsgáltatni a leszedett gombákat, hiszen beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha valaki olyan fajtát fogyaszt el, amit nem ismer
2020-10-29 |
Kerüljük az álhíreket, tájékozódjunk megbízható forrásból, ismerjük fel a kulturális különbségeket, tegyük le a politikai szemüvegünket, és ne legyünk se rasszisták, se rasszistázók - íme néhány tanács, amelyet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban hangsúlyoz Salát Gergely Kína szakértő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kínai Tanszékének vezetője.
2020-02-29 |
Magyarországon a gyógynövények gyűjtése nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen számtalan egészségi problémát orvosolhatunk a csaknem 300 fajta gyógynövényünk segítségével, illetve használhatjuk őket mankóként egy-egy betegség esetén.
2019-06-05 |
Magyarországon több ezer gombafajta van, ebből az étkezési gombák száma viszonylag nagy, a halálosan mérgező gombák száma pedig elég kicsi. Hajdu Mihály mikológus, gombaszakértő, gombavizsgáló szakellenőr az Európa Rádiónak elmondta, fontos, hogy csak olyan gombát szedjünk le, amit ismerünk, és hogy a leszedett gombákat gombaszakértővel bevizsgáltassuk
2019-05-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt