A kárpátaljai reformátusok helyzetéről adott tájékoztatást a Sárospataki Református Teológiai Akadémián Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke. A találkozón szó esett a jelenlegi, hosszú ideje működő oktatási együttműködés kiszélesítéséről, valamint a kárpátaljai magyar közösség további támogatásának lehetséges módjairól.
2023-03-23 |
Szükség volna egy olyan közös nyilatkozatra az orosz és az ukrán ortodox egyház vezetőitől, amely a háború végét segítené elő - mondja Magyar Márius ortodox esperes. Ám hozzáteszi: ennek megszületését nem látja most reálisnak.
2022-04-28 |
Az elmúlt tíz évben rendkívül gyümölcsöző volt az a kapcsolat, amely Hercegkút és a szlovákiai Kisgéres között alakult ki. A közös pályázatok számos lehetőséget kínáltak mindkét településnek a fejlesztésre. Egy ilyen zárult a napokban Hercegkúton, a rendezvényt egybekötötték egy másik projektjükkel, amely során pedig bokrétaünnepet tartottak.
2021-08-31 |
A miskolci városvezetés által létrehozott kezdeményezés célja, hogy egy kitűnően használható rendszert hozzon létre a kapcsolati erőszakban élők megsegítésére. Szeretnének egy cselekvési tervet kidolgozni, ami abban segítené az áldozatokat, hogy ne az utolsó pillanatban keljen őket kimenekíteni helyzetükből. A részletekről a munkacsoport vezetőjét, Sándor-Lenkei Aidát hallják.
2021-07-09 |
Hol a helye a családban az apának? Mi a szerepük? Hogyan kötődhetnek a gyermekükhöz? Ez csak néhány kérdés, amellyel foglalkozik az ApAkt nevű podcast és Facebook oldal, amelyet néhány hónapja indítottak útjára. Az első felvételeiket még a koronavírus-járvány tavaszi, karanténos időszakában készítették. De miért fontos beszélgetni az apaságról?
2020-09-22 |
A Borsod Gömöri Református egyházmegye lelkipásztorai, gyülekezeti gondnokok, presbiterek találkoztak egymással Miskolcon. Az esemény szervezője a Református Szalon Egyesület volt. A civil szerveződés célja, megfelelő alkalmat teremteni a találkozásra a református értelmiségiek, döntéshozók számára mintegy kapcsolódási pontot teremteni a református politikai, egyházi, kulturális és gazdasági érdekek közös képviseletére.
2020-09-17 |
2012-ben egy baráti beszélgetés során merült fel először a Nyíregyházi Kosár Közösség létrehozásának ötlete, amelyet 2013 tavaszán valóra is váltottak. A Nyíregyházi Kosár kapcsolatot teremt a termelők és a lakosság között. Az elmúlt hét évben nagyon sokat fejlődött ez a rendszer, amely egyre elfogadottabb, közkedveltebb a lakosság körében. Bár nem könnyű a vásárlási szokásokat megváltoztatni- hangsúlyozta Zalatnay László szervező.
2020-07-28 |
Ötödik alkalommal rendezték meg a Polgármesterek és Egyházi Vezetők Határokon Átnyúló Találkozóját Pusztafalun. A találkozó legfontosabb célja a kapcsolatépítés, a közösségfejlesztés, a magyarság megmaradásának segítése. Az eseményen a helyi lelkipásztorral, az ünnepi Istentiszteleten igét hirdető partiumi lelkésszel és a kárpátaljai Tiszakeresztúr polgármesterével beszélgetett Jászter Beáta.
2020-03-10 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt