A debreceni kézművesség és népművészet értékeit mutatja be az a kiállítás, mely a 40 éves Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 60 alkotójának 240 munkájából nyílt az Új Városháza Galériájában. Az egyesület jubileumi tárlatának ez a negyedik és egyben utolsó állomása, korábban Nádudvaron, Székelyhídon és Sárándon is láthatták az érdeklődők. A múlt őrzése mellett az egyik legfontosabb cél, hogy ezek a tárgyak a 21. századi ember számára is használhatók legyenek.
2023-07-04 |
Több mint ötven éve bőrdíszművesként dolgozik a nyíregyházi Kohanecz Sándor, aki már gyermekkorában édesapja nyomdokaiba lépett. A család műhelye 1948 óta töretlenül áll az helyiek szolgálatában. Az elmúlt percekben az elmúlt fél évszázadot eleventette fel rádiónknak a kiváló szakember, akitől megtudhattuk azt is, hogy mi az igazi bőr ismérve.
2021-10-27 |
Családi Kézműves Hétvége lesz a Diósgyőri Alkotóházban a miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület rendezésében augusztus 22-én és 23-án. Elnöküket, Gergye Zoltánt az alkotóházban kerestük fel, érdeklődve a távolabbi programokról is.
2020-08-21 |
Angyal Zoltán húsz évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni a fa megmunkálásával, nevét nemcsak Nyíregyházán, hanem az egész országban egyre többen ismerik. Zoltán gyermekkorában került kapcsolatba a fával és az asztalos szakmával. Azóta több száz családnak szerzett örömet az alkotásaival, a saját evőeszközkészletét használja az étkezéseknél.
2020-04-08 |
Miközben a gyerekek apró ajándékokat készítenek Karácsonyra, bevált praktikákkal, tanácsokkal segítik a szülőket a gyermeknevelésben.
2019-11-20 |
Fiatal termelők őszi mustrája címmel rendeztek programot a napokban Hercegkúton. Az eseményen a kulturális programok mellett a térség méztermelői, ifjú borászai, szörp- és sajtkészítői, valamint hústermékek előállítói mutatták be kézműves remekeiket a helyi művelődési ház melletti pihenőparkban.
2019-11-03 |
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Az idei felhívásra csaknem 130 pályázat érkezett be, a szeptember 27-i ünnepélyes díjátadón 47 remek díjat adtak át, két pályázó pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesült. Borsod megyéből ezúttal hat alkotó indult a megmérettetésen, közülük négyen vehették át a Kézműves Remek díjat, Merényi József pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben is részesült. Így megyénk ismét bizonyította, hogy remek kézművesei vannak.
2019-10-26 |
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület tagjai immár kilencedik alkalommal rendezik meg szeptember 13-án és 14-én a Debreceni Kézműves Fesztivált.
2019-09-12 |
Közös értékeink címmel a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban egész napos programot tartanak szombaton. Céljuk az értékátadás, a közösségszervezés, a generációk közötti párbeszéd, és a határon túli kapcsolatok erősítése.
2019-07-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola