Debrecen is bemutatkozik az idei Festum Varadinum kéthetes rendezvényén Nagyváradon. A két város több évtizedes, de lehet mondani, hogy évszázados kapcsolatot ápol, melynek fontos része a kultúra. A Varadinum a rendszerváltás után indult, amikor a politikai helyzet miatt még nem lehetett szó határon túli kiteljesedésről.
2023-05-01 |
A Költészet Napján egy irodalmi délután keretében adta át Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke az erről szóló oklevelet a 83 éves költőnek, aki hét évtizede ír szakrális verseket, mert mint mondja a neveltetése, a hit és a szeretet kísérte végig az egész életét. A költő jelenleg a 9. verseskötetén dolgozik, melyet ebben az évben szeretne megjelentetni.
2023-04-14 |
1972. február 27-én hatalmas sportesemény színhelye volt a sátoraljaújhelyi Dohány-úti sportpálya. A Sátoraljaújhelyi Spartacus ugyanis egy fontos tétmérkőzésen, az akkori Magyar Népköztársaság Kupa nyolcaddöntőjében az Albert Flóriánt, Kű Lajost, vagy Mucha Józsefet is foglalkoztató Ferencvárost fogadta. A helyi sporttörténelemben kiemelkedőnek számító eseményre sok ezren voltak kíváncsiak.
2022-11-12 |
A Kincses Hegyalja Alapítvány 2020 szeptembere óta működik, s célja Tállya és más tokaj-hegyaljai települések fejlődésének támogatása, a tokaj-hegyaljai lakosság életkörülményeinek jobbítása, a borvidék teremtett és épített környezetének fejlesztése, értékeinek megőrzése, átadása. A szervezet tavaly elindította Tállya Alkotó címmel képzőművészeti alkotótáborát, melynek folytatását tervezik.
2022-05-11 |
A Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel, a Factory Arénával, a Polgármester Pincével, II. János Pál pápa diósgyőri szobrával valamint a „Weidlich-palota Fekete kutyája”-val bővült az értéktár.
2021-12-23 |
Április 24-e a Népviselet Napja 2015 óta, amikor az első ilyen napot megszervezték. A célja, hogy felhívja a figyelmet a határokon túlra is kiterjedő közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére. Manapság egyre több ruhadarabon jelennek meg népi, tájegységi motívumok. A régi idők viseleteit azonban elsősorban a néptáncegyüttesek idézik meg és öltik magukra. A hagyományőrzésnek erről az ágáról beszélgettünk Tiszai Zsuzsával, a Hajdú Táncegyüttes vezetőjével.
2021-04-25 |
A Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén nemrég tovább bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét és a Magyar Értéktárat. A programot az Agrárminisztérium kezeli és a minősítéssel az a cél, hogy még nagyobb rangot adjon az egész magyarság számára fontos nemzeti örökségeknek.
2020-06-23 |
Idén ezzel a mottóval hirdették meg hazánkban a Házasság Hetét. A ma már több mit 20 országban tartott programsorozat országos rendezvényeit február 9-étől 16-áig közösen, összefogásban szervezik a keresztény egyházak és civil szervezetek, hogy felhívják a figyelmet a házasság, a család értékeire. Az idei, 13. Házasság Hete nyitó istentiszteletének most vasárnap Debrecen, a Nagyerdei református gyülekezet ad otthont.
2020-02-08 |
Ha megtaláltuk álmaink otthonát, az öröm mellé felelősség is társul, hiszen az ingatlan a családok legnagyobb értéktárgya. Ezt fontos biztonságban tudni az olyan lehetséges kockázatokkal szemben, mint például az elemi károk, a tűzesetek, az üvegtörés, a csőtörés, a betörés stb. Tóth Róbert miskolci biztosítási szakértő szerint fontos a pontos biztosítási összeg meghatározása, mert a valóságosnál alacsonyabb értéken történő biztosítás következménye az alulbiztosítottság.
2019-08-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt