A gyermekhordozást népszerűsítik, és már szaktanácsadással is segítik az édesanyákat a nyíregyházi Lógjunk Anyuval Egyesület tanácsadói. Bár a járvány miatt szüneteltik programjaikat, de a szaktanácsadást, megfelelő higiéniai óvintézkedések betartásával, kérésre megtartják. A részletekről Magyar Nórát, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnökét kérdeztük.
0:00
0:00
2021-02-06 |
A donorok és a leadott tej mennyisége is csökkent az elmúlt évben a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Anyatejgyűjtő Állomásán. Az igény pedig igen nagy az anyatej iránt, ezért az állomás dolgozói arra kérik az anyukákat, aki teheti segítsen a koraszülött babákon.
2021-01-28 |
A krízisben lévő kismamáknak segítenek, hogy ne az abortuszt válasszák, hanem fogadják el a segítséget. Ez lehet tárgyi jellegű is, ha anyagi problémák miatt merül fel az abortusz, de az alapítvány az örökbedás folyamatát is segíti, ha valaki emellett dönt. Nyíregyházán most alakítják ki az irodájukat a Luther-házban. A részletekről Tóth Fruzsinával, az alapítvány média koordinátorával, önkétessel beszélgettünk.
2020-10-29 |
Az Európa Rádió hetente jelentkező magazinműsora a debreceni 94,4MHz frekvencián!
2020-04-15 |
A Vándorbölcső mozgalmat 2012-ben azzal a céllal indították, hogy felelevenítse azt a régi hagyományt, amikor a kisbabákat még bölcsőkben ringatták és a kiságyak több nemzedéken keresztül családról családra jártak. A bölcsők minden családnál pár hónapot töltenek, amíg a kisbabának kényelmes fekhelyül szolgálnak. A Vándorbölcső mozgalomról, Brosch Andreával, Nő a Harmónia Család és Karrierpont szakmai vezetőjével és Hajdú Viktorné Adriennel a Vándorbőlcső mozgalom vezetőjével Póczos Nikolett beszélgetett.
2019-08-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh