A szeptember 19-én,14 órakor kezdődő eseményen a csütörtök 16 óráig leadott regisztráció után vehetnek részt a jelentkezők. A séta ingyenes, de a járványügyi szabályok betartását kérik a szervezők.
2020-09-17 |
Az Európai Tanács és az Európai Bizottság kezdeményezésére 2003 óta rendezik meg október 25-én a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját. Ebből az alkalomból a Nyíregyházi Törvényszék számos program lehetőséget kínál a középiskolai tanulmányokat végző diákok számára. Hétfőn a Széchenyi István Szakközépiskola tanulói ismerkedhettek meg a törvényszék impozáns épületével, és a relikviák kiállítással, csütörtökön polgári perszimulációra várják a Krúdy Gyula gimnázium tanulóit – tájékoztatta rádiónkat Sterné dr. Deák Andrea a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.
2019-10-24 |
Pünkösdölő, amikor lóháton születik a király! Június 9-én és 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhetjük meg a pünkösdi hagyományokat. Ekkor lesz látható először az Emlékpark új attrakciója, a Szer története c. 3D-s film, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.
2019-06-04 |
Öt napon át 18 települést érintve 273 kilométert futnak végig Hajdú-Biharban az itt szolgáló hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák. Minden állomáson tartanak megemlékezéseket és bemutatják a honvédséget. A toborzó rendezvényeken a magyar katonák tevékenységeivel, fegyvereivel, felszerelésével is megismerkedhetnek a civilek, akiket arra biztatnak, hogy egy-egy szakaszra csatlakozzanak a megmozduláshoz.
2019-05-28 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt