Beindult a belföldi turizmus, a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet feloldása után, szinte már másnap beindult a szobafoglalás a falusi szálláshelyeken, és gyakorlatilag a nyár végéig meg is teltek a vidéki vendégházak. A falusi turizmusban tevékenykedők meglévő szálláshelyeik fejlesztésére, korszerűsítésére, új szolgáltatások bevezetésére július 15 –ig pályázhatnak anyagi támogatásra a Kisfaludy programban - mondta rádiónknak Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke.
2020-07-01 |
Május 8-tól látogatható a Sóstói Múzeumfalu Nyíregyházán. Szabó Sarolta az intézmény vezetője elmondta: mivel a felújítás miatt csak tavaly szeptemberben tudtak megnyitni, már nagyon várták az idei, április elsejei indulást, amit viszont a vírusos helyzet keresztbe húzott. Így elmaradtak a húsvéti és a május elsejei programok, de a nyitás ellenére az erre az évre tervezett további rendezvényekkel sem tudnak készülni augusztus 15-éig. Május 8-tól – a nyitvatartás tekintetében – visszaállt minden a normális kerékvágásba.
2020-05-10 |
A nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban a bővítési és állagmegóvási munkák befejeződtek és 2019 szeptemberében már megtudta nyitni kapuit az intézmény. Az átalakítások során teljesen, a látogatók kényelmét szolgáló új épületeket hoztak létre, állagmegóvást hajtottak végre és egy új raktárt is megépítettek.
2020-01-11 |
Élénkül az ingatlanpiac a falusi CSOK rendszerébe bekerült településeken a korábbi időszakhoz képest. Borsod megyében Mályiban és Nyékládházán valamint Bogácson emelkedett az eladásra kínált ingatlanok száma és azok ára is. A legnagyobb ingatlankínálatot kezelő portál külön oldalon tünteti fel azokat a kistelepüléseket ahol igénybe vehető a támogatás. Országosan egyébként 2486 ilyen kistelepülés került be a falusi CSOK-ba.
2019-10-08 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt