Nagy gondot okoz Miskolc közterületein és a magáningatlanokban is, a kiszáradt fenyők, tuják egyre növekvő száma. A szárazság és a szúfélék miatt pusztulnak a fák.
2023-07-18 |
A kerti hulladékok tökéletlen égése során jelentős mennyiségű káros és rákkeltő anyag kerül a légtérbe, mellyel nemcsak magunkat, hanem a környezetünkben élőket is veszélyeztetjük.
2023-04-24 |
Ugyanakkor egyre többen figyelnek saját és hozzátartozóik biztonságára és helyeznek el lakásaikban szén-monoxid érzékelőt és füstjelzőt. Egy ilyen készüléket ajánlottak fel annak, aki helyesen és elsőként válaszolt arra: mi Magyarországon a központi segélyhívószám? A jatek@europaradio.hu címre vártuk a megfejtést, az első, helyest választ elküldő levélírónk pedig nem más, mint Türk Istvánné nyíregyházi lakos, aki a Katasztrófavédelem Tűzmegelőzési Bizottsága által felajánlott szén-monoxid érzékelőt kapja ajándékba.
2023-02-23 |
A lakástüzek száma országosan és hajdú-biharban is megemelkedik a hideg évszakban, ugyanis ezekben a hónapokban sok időt töltünk otthonunkban és több elektromos készüléket használunk.
2022-12-11 |
Kigyulladt a Debrecen-Szabadságtelepi református templom 2022. november 7-én. A tűzoltók eddigi vizsgálata szerint valószínű, hogy az épület padlófűtésében keletkezett elektromos hiba, bár az esetet továbbra is vizsgálják. Közben megkezdődött a biztosító társaság munkatársainak és a szakértőknek a felmérése.
2022-12-03 |
Jórészt a bükkösökben pusztított, de néhány hektárnyi erdei- és lucfenyőben is komoly károkat okoztak a lángok. A szombat hajnali órákban az erdészeknek és a tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz tovább terjedését. A területet vasárnap estig biztosították a szakemberek, nehogy újra lángra kapjon az erdő.
2022-07-10 |
Tartóssá vált a hőség, a szárazság, a csapadékhiány, és egyre többször tapasztalható száraz széljárás. Mindez gyakoribbá tette a szabadtéri tüzek keletkezését. Közismerten ezek többségét emberi mulasztás okozza, idén már több száz esethez vonultak a tűzoltók.
0:00
0:00
2022-06-25 |
Melegebb, szárazabb időszakban egy apró szikra is elég, hogy óriási károkat okozzon a földeken és a munkagépekben egyaránt. Eddig országosan 18 mezőgazdasági gép gyulladt ki, ebből Miskolc környékén 1 darab ilyen eset volt.
2022-06-22 |
Összesen 2604 lakástűz keletkezett az év első három hónapjában. Csak Miskolcon 9 lakástűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Mint Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője rádiónknak elmondta: a szabadtéri tüzek száma is magas volt a borsodi megyeszékhelyen: 124 ilyen tűzeset volt Miskolcon az elmúlt 3 hónapban, melyek során összesen 735 focipályányi terület égett le a városban.
0:00
0:00
2022-04-13 |
A tavasz közeledtével a kerti munkák során is szoktunk tüzet gyújtani, hisz az emberek nagy része így szabadul meg a kerti zöldhulladéktól. Fontos információ, hogy belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet megengedi. Miskolc városában ez tiltva van. Fontos szabály hogy, a szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
2022-02-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt