A tűzoltók az elmúlt hétvégén többször is vonultak halálos kimenetelű lakástüzekhez Hajdú-Bihar megyében. A tragédiák feltehetően emberi gondatlanság miatt következtek be, melyeket még vizsgálnak a szakemberek. Naponta átlagosan húsz lakás gyullad ki, ezek mindegyike megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel. A füstérzékelők felszerelése sokat segíthet abban, hogy a tüzet időben észlelve, megakadályozhassuk a lángok továbbterjedését.
2021-06-15 |
.Ennek alapján szigorúbban ellenőrzik a tömbházak (panelházak) tűzvédelmi szabályainak betartását. A társasházak lépcsőházaiban problémát jelent, hogy az ott élők, használaton kívüli bútorokat, eszközöket helyeznek ki a lépcsőházba, vagy éppen virágtartókat, nagy méretű növényeket. Ezek komolyan akadályozzák egy tűz esetén a menekülést és a tűzoltók munkáját is. A részletekről a BM Országos Katasztrófavédelem szóvivőhelyettese Dóka Imre tűzoltóőrnagy számol be.
2021-01-26 |
Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti, Makovecz Imre tervei alapján készülő Összetartozás névre keresztelt református templom tetőszerkezete. Vélhetőleg a hegesztés közben kapott lángra a tetőszerkezet. A tüzet sikerült megfékezni, a templomépítést folytatják. Az eredeti tervek szerint az épületet karácsonykor kezdték volna el használni, ez az időpont most húsvétig valószínűleg kitolódik majd. A részletekről Börzsönyi János lelkészt kérdeztük.
2020-08-16 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is sok gondot okoznak a szabadtéri tüzek. Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, Megyei Tűzoltósági Főfelügyelő elmondta: júniusban nem jellemző, hogy szabadtéri tűzesetekhez vonuljanak a tűzoltók, de a hőség miatt az idei év kivétel. Emlékeztetett: a szabadtéri tüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
2019-06-24 |
50 százalékos béremelést, a szolgálati nyugdíj valamilyen formájú visszaállítását és szolgálati időn kívüli rövidnadrág viselési jogot szeretnének a tűzoltók
2019-06-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt