A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kiemelt állami feladatai között szerepel a természetvédelmi bemutató, oktató és ökoturisztikai tevékenység. A Szeleta Park Látogatóközpont egyszerre szolgálja a természetvédelmi ismeretterjesztést, a "játszva-szórakozva tanulást" és egy Európában egyedülálló őskori kultúrának színvonalas bemutatását.
2023-12-20 |
A Hortobágyi Nemzeti Park az ország első nemzeti parkja, melyet 50 évvel ezelőtt nyilvánítottak védetté. Az igazgatóság a jubileumi programsorozat egyik kiemelt állomásaként a debreceni Karneváli Héten is bemutatkozott. Az érdeklődők augusztus 18-án a „Hortobágy házhoz jön” című rendezvényen a Nagyerdőn ismerkedhettek a puszta értékeivel.
0:00
0:00
2023-08-22 |
Nemzeti imádságunk születésének 200-ik évfordulóján Himnusz Parkot avattak Kovácsvágáson. A parkban leleplezték Kölcsey Ferenc egészalakos szobrát, és 8 csónakos fejfát, amelyre a Himnusz egy-egy versszakát vésték. A park kialakításának ötlete Sándor Endre polgármestertől származik, aki az idei Nemzetközi Fafaragó Tábor alkotóit kérte fel a szobor és a fejfák elkészítésére.
2023-07-19 |
Már elkezdődtek a Hortobágyi Nemzeti Park 50 éves jubileumához kötődő programok. Ezek között természetesen szerepelnek olyan hagyományos események is, mint a március 24-ére, a Tiszakürti Arborétumba tervezett oltási bemutató, vagy a Madárhangos Tavasz elnevezésű vezetett túra Hortobágy Halastón március 25-én.
0:00
0:00
2023-03-23 |
1977. január 1-jén lépett hatályba a Bükki Nemzeti Parkot alapító jogszabály. Az országban a harmadikként alapították, viszont ez volt az első hegyvidéki nemzeti park. A nemzeti park területét az alapítás óta kétszer növelték, ma csaknem az egész Bükk-hegységre kiterjed, az igazgatóság több mint 43 ezer hektárt kezel. A látogatók számára az első számú vonzerő a csaknem ezer méter tengerszint feletti átlagmagasságú Bükk, amelyben mintegy 800 barlang található.
2022-08-05 |
Az Aggteleki-karszton és a Zemplénben megfelelő mennyiségű és minőségű búvóhely, táplálékforrás és nyugalom áll rendelkezésre az itt élő ragadozó nagyvadak- a farkas, a hiúz, és a barnamedvék számára-hangzott el a „Nyílt határok a vadon élő állatok számára a Kárpátokban” című uniós projekt zárórendezvényén Miskolcon.
2022-07-22 |
A csaknem 498 millió forintos keretből három térségben is végeztek helyreállítási munkákat. A puszta élővilágában különleges szerepet foglalnak el a programban érintett erdőségek, de a nem őshonos, invazív, tájidegen fajok terjeszkedése veszélybe sodorta ezeket.
2022-07-14 |
A farkas egykor őshonos volt a hortobágyi pusztában. Korábban már látható volt a ragadozó néhány példánya a Hortobágyi Nemzeti Park vadasparkjában. Most három farkassal gazdagodik az állatbemutató, melyek Veresegyházáról érkeznek.
0:00
0:00
2022-04-14 |
Ennek keretében gyönyörű újonnan kialakított parkok, játszóterek, sétányok létesülnek. . Teljesen megújul a Vártó környezete is. A településen a gyermek-, család,- de még kutyabarát fejlesztésekkel is sokkal tartalmasabban, kellemesebben tölthetik majd a szabadidejüket a helyiek és a városba érkezők- tájékoztatta rádiónkat Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.
2022-03-22 |
A legjelentősebb fejlesztés az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a BMW autógyár építése, de nem ez az egyetlen eredmény, amelyről Barcsa Lajos alpolgármester beszámolt.
2022-02-08 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt