A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága három megyében üzemeltet turisztikai létesítményeket. Ezek közül május 16-tól a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi Kisvasút, a Tiszakürti Arborétum és a poroszlói Tisza-tavi Vízi Sétány várja a látogatókat a járványhelyzetnek megfelelő felkészülést követően és óvintézkedések mellett, egyelőre speciális nyitvatartási rend szerint. Danyi Zoltánt, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztályának vezetőjét kérdeztük.
2020-05-22 |
Bár még nincs vége az évnek, már most elmondható, hogy látogatottsági rekordot döntött 2019-ben az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Október 31-ig több mint 277 ezren keresték fel a parkot, de ez a szám tovább nő, hiszen még hátra van Magyarok Karácsonya, emellett november végén, december elején is sokan látogatnak el Ópusztaszerre.
2019-11-27 |
A szépen gondozott kert védett természeti érték, irodalmi, történelmi és szakrális hely. Kazinczy ide álmodta az angolkertet, s meg is tette ehhez a megfelelő előkészületeket.
2019-05-23 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt