Két olyan beruházást adtak át a napokban Tállyán és Vizsolyban, amelyek a Magyar Falu Program keretében kaptak támogatást. Következő összeállításunk a két helyszínen készült.
2023-08-02 |
Különleges turisztikai látnivalóval gazdagodott Tállya. A Mailloth - kastélyban megnyílt, országosan is egyedülálló kiállítást a település a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanáccsal közösen a világörökségi helyszínek fejlesztése Tokaj-Hegyalján - című projekt keretén belül valósította meg
2023-07-04 |
Az 1994-től szintén a településen működő Közép–Európai Művésztelep és Szabadiskola nevezetes hagyományokkal bírt a borvidéken, mint profi nemzetközi alkotóművészeti rendezvény, jelentékeny művészek részvételével. Ezt a pezsgő művészeti életet indította újra tavaly a Kincses Hegyalja Alapítvány a „Tállya Alkotó” létrehívásával. A művésztelep idén is kitárja kapuit, szentendrei művészek közreműködésével.
2022-07-22 |
„Tállya, a fejedelmek városa” címmel nyílt kiállítás Sárospatakon, a Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek Múzeumában.
2022-06-22 |
Mint elmondta, a pandémia miatt hosszúra nyúlt kampány során már számos egyeztetést folytatott a Tokaj-hegyaljai település fejlesztésében lehetségesen szerepet vállaló cégekkel, intézményekkel, szakemberekkel, így gyakorlatilag hosszabb átmenet nélkül kezdhet neki a munkának.
2022-05-14 |
Négy tállyai civil szervezet rendezi meg november 13-án a Tállyai Libadalom elnevezésű egész napos gasztronómiai eseményt. Pálinka és borkóstoló, vezetett túra, borszakmai előadás, libavacsora és koncert tarkítja a programot. Badics Katával, a Kincses Hegyalja Alapítvány tagjával beszélgetünk.
0:00
0:00
2021-11-06 |
Nyolc festőművész érkezett az ország különböző pontjairól, a hegyaljai településre, ahol egy hétig számos program és persze az alkotás lehetősége várja őket. A Művésztelep kiállítással vette kezdetét, amelyre minden alkotó elhozta egy-egy alkotását. Az eseményen Jászter Beáta beszélgetett a szervező Kincses Hegyalja Alapítvány kulturális menedzserével és a festőművészekkel.
2021-08-20 |
Az 1994-től szintén a településen működő Közép–Európai Művésztelep és Szabadiskola nevezetes hagyományokkal bírt a borvidéken, mint profi nemzetközi alkotóművészeti rendezvény, jelentős művészek részvételével. Ennek a pezsgő művészeti életnek az újraindítását célozza meg a Kincses Hegyalja Alapítvány a „Tállya Alkotó” létrehívásával. A részletekről az alapítvány egyik tagja, Badics Katalin beszél.
0:00
0:00
2021-07-15 |
A szervezet célja Tállya és más tokaj-hegyaljai települések fejlődésének támogatása, a Tokaji Borvidék világörökségi rangjához méltó megjelenítésének elősegítése. A tokaj-hegyaljai lakosság életkörülményeinek jobbítása, segítése, képzésének, tanulmányainak előmozdítása, munkalehetőségeinek, vállalkozási tevékenységének támogatása. A borvidék teremtett és épített környezetének fejlesztése, értékeinek megőrzése, átadása a civilek, helyi lakosság, a gazdasági szervezetek, a vállalkozások, a borvidékről elszármazottak összefogásával, anyagi és természetbeni támogatásával.
2020-12-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt