Megkezdődött a tanév a két új kisvárdai református oktatási-nevelési intézményben, az új óvodában és bölcsődében is. Mindkettő ünnepélyes átadása megtörtént. Utóbbi a Regionális Fejlesztési Operatív Program révén 330 millió forintból épült meg és 24 kisded fogadására alkalmas.
2022-09-20 |
Ennek keretében gyönyörű újonnan kialakított parkok, játszóterek, sétányok létesülnek. . Teljesen megújul a Vártó környezete is. A településen a gyermek-, család,- de még kutyabarát fejlesztésekkel is sokkal tartalmasabban, kellemesebben tölthetik majd a szabadidejüket a helyiek és a városba érkezők- tájékoztatta rádiónkat Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.
2022-03-22 |
Az 1990-ben létrehozott alapítvány 1996 óta ítéli oda a díjat az arra érdemsülteknek, megkapta már mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök, Szörényi Levente zeneszerző, Sára Sándor filmrendező, Makovecz Imre építész, vagy Balog Zoltán egykori miniszter, református püspök.
2021-10-31 |
A magyar képregények történetét kutatja a kisvárdai születésű Kertész Sándor rajztanár, aki eddig négy kötetet jelentetett meg a témában. Az újságíró-grafikus már gyermekkorától szívesen rajzolt, s nagy álma volt, hogy rajzfilmrendező legyen. Újságírói szerkesztőségekben is dolgozott, s a mai napig nagy örömmel beszél a tanításról és persze az örök szenvedélyéről, a képregények történetéről is.
2021-03-27 |
A kisvárdai Rétközi Múzeum nemcsak gyűjteményeivel, de jelentős könyvkiadói tevékenységével is kiveszi a részét a hazai közgyűjteményi, kulturális és irodalmi értékek erősítéséből, népszerűsítéséből. Ezekről beszélgetünk a következő percekben Dr. Vofkori Mária igazgatóval, aki időközönként Tamás Tímea néven szépirodalmi alkotásokkal is megörvendezteti olvasóit.
0:00
0:00
2021-03-10 |
Elkezdődött a középiskolai felvételi eljárás a kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium induló osztályaiba is. Az intézmény két középiskolai osztállyal, körülbelül hetven diákkal tervez. Egyebek mellett erről kérdeztük Pappné Molnár Erika igazgatót.
2021-02-19 |
Karácsony másodnapján ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a kisvárdai református templomból. Igét hirdetett Százvai László, a gyülekezet lelkipásztora. A felvétel december 25-én készült.
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a kisvárdai református templomból. Igét hirdetett Százvai László, a gyülekezet lelkipásztora.
Istentiszteletet közvetítettünk a kisvárdai református templomból. Igét hirdetett Százvai László, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt