Dohanics László, megbízott vezető rádiónknak elmondta: a gyűjtemény korábban 147 négyzetméteren kapott helyet a Nyírvíz Palotában, ehhez képest hatalmas fejlődés a Bessenyei tér 15. szám alatt lévő Kállay Ház, hiszen itt 1200 négyzetméteren működhetnek.
2020-06-27 |
A Néprajzi Múzeum költözése jól halad a jelenlegi helyzet ellenére is. A tárgyak fizikai költöztetésre való felkészítése zajlik szigorú és jól követhető szabályok szerint. A múzeum nem a járvány miatt, de az online térbe költözött és a járványra reflektálva indult el a #karanténtárgyak online gyűjtőkampánya. A kampány célja, hogy közösen az emberekkel dokumentálják a koronavírus miatt megváltozott hétköznapokat a tárgyi világon keresztül. Ehhez bárki csatlakozhat, hiszen csak egy fotót az emlékről és egy történetet kell elküldenie. A fotókból talán száz év múlva kiállítás mutatja meg, milyen is volt 2020 tavasza.
0:00
0:00
2020-04-24 |
Mindezt azért látták szükségesnek az intézmény munkatársai, mert a vészhelyzet kihirdetése óta nem látogatható Sárospatak egyik legnagyobb turisztikai vonzerejét jelentő Nagykönyvtár. Ezt az időszakot próbálják most áthidalni a kezdeményezéssel, amiről Éger Gábort, a könyvtár munkatársát kérdeztük.
2020-04-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt