Az Agóra Tudományos Élményközpont őszi technikai szünete előtti utolsó csillagos programjára készül szeptember 2-án. Ezután két hétre bezárja kapuit az intézmény, ahol idén nyáron 400-nál is több gyermek táborozott. A tanév legújabb terveiről is hallhatnak következő beszélgetésünkben.
2022-09-01 |
Színes programokkal, találkozókkal, zarándoklattal, édesanyákat is segítő jelenléttel szólítják meg a borsod megyei és ezen belül a miskolci civil szervezetek a miskolciakat és a térségben élőket.
2020-08-13 |
Az őszi időjárás nehezebb körülményeket teremt az autóvezetők számára, a lehulló falevelek, a gyakori ködösödés és a korai sötétedés miatt is jobban oda kell figyelni a közlekedésre. Ezért indította el a rendőrség a „Látni és látszani„ elnevezésű országos közlekedésbiztonsági akcióját. A program során ingyenes járművizsgálattal és látásellenőrzéssel várják a közlekedőket.
0:00
0:00
2019-11-05 |
Jellemzően szeptember végén van a gombák nagy őrségváltása. Elmaradoznak a nyári, melegkedvelő fajok, és az egyre vastagodó avartakaró alól előbújnak helyettük az ősziek, hogy a tartós fagyok beálltáig uralják az erdőt. Hajdu Mihály mikológussal, nyugalmazott gombaszakértővel beszélgettünk.
2019-10-08 |
Nyakunkon az ősz, fokozatosan rövidülnek a nappalok, egyre hűvösebb az idő. De miről kell a kertművelőnek ősszel gondoskodnia? Természetesen a télre való felkészülésről! Németh Anikó botanikussal, a Szegedi Füvészkert igazgatójával beszélgettünk az Európa Rádió kitekintő című műsorában.
2019-09-05 |
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2019. évi október-novemberi érettségi vizsgákra. Nyíregyházán, a Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium, illetve a Wesselényi Miklós Középiskolába lehet benyújtani a jelentkezéseket. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek. A legfontosabb részletekről Szűcs Csabánét, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető helyettesét Schatz Judit kérdezte
2019-08-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt