Ősszel is sok program várja Felsőzsolcán a helyi lakosokat és az érdeklődőket, erről is beszélgetünk Szarka Tamással, Felsőzsolca város polgármesterével, akivel az elmúlt időszak eseményeire is visszatekintünk.
2023-09-10 |
Az útvonal az M30-as felhajtója előtt jobbra, Felsőzsolca felé kanyarodik, ahonnan egészen az autópálya alatti alagútig építették ki a teljesen új szakaszt. A kerékpárút ezen áthaladva éri el a régi zsolcai körforgalmat, vagyis az árvízi emlékmű környezetét. Helyszíni összeállításunkban először Veres Pál Miskolc polgármestere számol be a kivitelezésről.
2023-05-09 |
Az új bringaút tavaszra lehet készen, emellett még a város több pontján is bővítik a kerékpárút hálózatot. A Miskolc és Felsőzsolca közötti szakasz 115 millió forintba kerül. Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta rádiónknak, hogy, a megfelelő városi kerékpáros közlekedés biztosításán túl turisztikai jelentősége is lesz ezeknek az utaknak, hiszem évek óta nagy népszerűségnek örvend a kerékpáros turizmus is a városban.
2022-11-30 |
Hetedik alkalommal hirdette meg az egyházi énekversenyt a dédestapolcsányi Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola. Alsó, és felsőtagozatos tanulók, valamint középiskolások jelentkeztek a versenyre. Többek között a miskolci Diógyőri református általános iskolából és a Lévay József Református gimnáziumból is számos diák szeretné megmutatni énektudását.
2021-10-21 |
Megújult a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola. Korszerűsítették az épület energiaellátását. A beruházás 140 millió forintba került. Az idén tíz éve egyházi fenntartásban működő intézményben önerőből egyéb munkákat is elvégeztek: kifestették a tantermeket, lecserélték a tetőt és egy új kültéri játszóteret is kialakítottak.
2021-09-07 |
A 2021/2022-es tanév Országos Református Tanévnyitó rendezvényének augusztus 28-án Felsőzsolca adott otthont. Az ünnepi Istentiszteleten Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi alelnöke hirdetett igét. Az alkalmon átadták a pedagógus kitüntetések et, a Makkai Sándor díjakat majd Czibere Károly a Magyar Református Szeretetszolgálat Kuratóriumának Elnöke számolt be a „Radírozzuk ki a különbségeket” kampány eredményeiről.
2021-08-31 |
Felvételről közvetítettük a református oktatási intézmények országos tanévnyitó istentiszteletét. Igét hirdetett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi alelnöke. A felvétel augusztus 28-án Felsőzsolcán készült.
A kisvárosban a nyár folyamán több tematikus táborral is várják a gyermekeket. A könyvtári tábor első turnusa már véget ért. A héten már egy újabb csapat érkezett, hogy felfedezze az irodalom világát. Nemcsak a legkisebbeknek, hanem a város teljes lakosságának, minden korosztálynak kínálnak programokat a nyáron. Minderről Szarka Tamással, Felsőzsolca polgármesterével beszélgettünk.
2021-07-07 |
A fizika csodáiról nyílt látványos kiállítás és játszóház ingyenesen látható a Rendezvények Házában, Felsőzsolcán, természetesen a járványügyi óvintézkedések betartása mellett.A november első hetében megvalósuló érdekes látnivalók egy pályázati lehetőség keretében történtek bemutatásra, egy programsorozat részeként. A szervező kazincbarcikai Játékos Tudomány Egyesület tagjai fizikai jelenségeket bemutató egyedi tervezésű eszközökkel rendezték be a sportcsarnok épületét. Ügyességi és logikai játékokat, ördöglakatokat, érzékcsalódást illusztráló ábrákat, színes molinókat hoztak és otthon is elvégezhető kísérleteket mutattak be.
2020-11-10 |
Istentiszteletet közvetítettünk a felsőzsolcai református templomból. Igét hirdetett Alexa Gábor, a gyülekezet lelkipásztora.
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt