Rántott szöcske, sült tücsök, bogárchips, hangyatojás kaviár – ezek csak töredékei azoknak az ételeknek, amelyek rovarokból készülnek és a világ számos pontján, például Mexikóban előszeretettel fogyasztják.
0:00
0:00
2023-04-01 |
Fekete Éva táplálkozási tanácsadó a makrobiotikus életmód és táplálkozás szakembere az egészséges és tudatos étkezés fontosságáról beszélt.
0:00
0:00
2023-01-25 |
Mi ennek az oka, módosult-e valamennyire a magyarok halfogyasztási szokása az elmúlt években, mely édesvizi halak a leginkább kedveltek? Erről kérdezzük Ifj. Radóczi Jánost a Szabolcsi Halászati KFT termelésvezetőjét.
2022-12-23 |
A takarmányból még akár hiány is kialakulhat, hisz van olyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazda, aki szükségleteinek csak a negyedét tudta elraktározni.
2022-09-21 |
A hazai gasztrovilág krémje és a legjobb helyi vendéglátók mutatkoznak be a Nagyerdőn. A szakmai színvonalra most is a SVÉT, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a garancia, az ő támogatásukkal 43 éttermet hívtak meg a rendezvényre, valamint 8 italos céget, 2 cukrászdát és 2 kávézót is.
2022-06-29 |
Kiss Vivien gyermekkorában túlsúllyal küzdött és ekkor döntött úgy, hogy különböző fogyókúrákba kezd, ám végül egyik sem bizonyult hatásosnak. Vivien életmódváltásba kezdett: edzésben, táplálkozásban megreformált mindent- tudtuk meg a táplálkozási tanácsadótól.
2022-01-05 |
Egy átlagos 4 fős magyar háztartásban 128 ezer forintnyi élelmiszert pazarolnak el egy év alatt. Bár hazánkban 2016 és 2019 között 4%-kal csökkent a kidobott ételek mennyisége, további lépésekre van szükség, hogy javuljanak az adatok.
0:00
0:00
2021-10-06 |
Újabb lélektani határt lépett át hazánk egyik legnagyobb jótékonysági szervezete: a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. 16 éves tevékenységük alatt a megmentett és szétosztott élelmiszerek összértéke idén júliusban elérte az 50 milliárd forintot.
2021-08-19 |
Hulladékmentes megoldást kínál az ételek elvitelére egy új, korszerű, Miskolcon is elérhető kezdeményezés. A tavaly októberben indult Rakun Dobozközösség nevű projekt a házhoz szállítást vállaló éttermeknek biztosít tartós, betétdíjas ételhordókat. A rendszer lényege, hogy többször használatos fémdobozokat lehet bérelni egy applikáció használata révén. Vásárláskor az üres dobozt leadjuk és a rendszerhez csatlakozott vendéglátóhelyek által fertőtlenített dobozban kapjuk meg az ételt, ezáltal hulladékmentessé téve az ételszállítást. Erről és sok más környezetbarát kezdeményezésről is beszélgettünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével Szabó Eszterrel.
2021-03-02 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola